Dünya

12 Gündür Durmadan Dönen Koyunların Sırrı Açıklandı!

12 Gündür Durmadan Dönen Koyunların Sırrı Açıklandı! başlıklı dünyanın ilgisini oldukça yakından çekmekte olan haberimizin içeriğinde bunun en temel sebebini sizler için açıkladık. 👇

Abone Ol

12 Gündür Durmadan Dönen Koyunların Sırrı Açıklandı!

Bir çiftlikteki koyunların 12 gün boyunca kesintisiz döndüğü ilginç görüntüler, sosyal medyada geniş bir tartışma başlattı. Koyunların neden hiç istiflerini bozmaksızın dönüp durdukları ile yediden yetmişe herkesin merakını uyandırdı.

Buna da bakın; 

Egzama ve Nasırdan Kurtulmanın Yolu! 2 Malzemeli Karışım! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

12 gün boyunca duraksamadan devem etmekte olan bu olağanüstü olay, Çin’in İç Moğolistan Özerk Bölgesi’nde bulunan bir çiftlikte kaydedildi.

Bilim İnsanlarından Dönen Koyunlar İçin Açıklama!

Çiftlik sahibi Miao ismindeki çiftçi, başlangıçta sadece birkaç koyunun bu sıra dışı hareketi sergilediğini, ardından tüm sürünün bu davranışa katıldığını açıkladı.  

Yıllardır koyun sürüsüne baktığını ancak ilk defa böyle bir durumun başına geldiğini açıklayan adam da olayın sebebini araştırmalara koyuldu.

Uzun bir süre, bu durumun nedenleri merak konusu oldu ve hem bilim insanları hem de sosyal medya kullanıcıları tarafından dikkatle incelendi.

Hayvanlarında Psikoloji Bozuluyor!

Sonunda, bu gizemli döngünün ardındaki nedenler ortaya çıktı. Uzanmalardan yapılan açıklamaya göre ise koyunların hiç durmadan aynı dönme hareketini yapmasını açıkladı. Bunun arkasında yatan en büyük sebepler olarak da; psikolojik ve çevresel faktörlerin bir araya gelmesiyle açıklandı.

Koyunların içinde olduğu dönemsel psikolojik sıkıntılar göz önüne alındığında bu tarz bir olayın yaşanmış olması güçlü bir açıklama ile destekleniyor.

Sıra dışı olarak tüm dünyada yankı oluşturan bu olay, hayvan davranışları üzerine yapılan araştırmalara yeni bir perspektif kazandırdı.

Daha çok bilgi;Dövme Kaç Günde İyileşir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com