Gündem

17 Maddelik Sokak Köpekleri Yasasında Yazanlar Neler?

17 Maddelik Sokak Köpekleri Yasasında Yazanlar Neler? bu yasa neticesinde köpeklere ne zaman ne gibi bir uygulamada bulunacaklar işte detayları 👇

Abone Ol

Hayvan severlerin gün gün takip ettiği Sokak Köpekleri Yasası ile ilgili detaylar şu şekildedir.

İktidar ortaklarından biri olan AKP’nin sunduğu sahipsiz olup sokakta yaşayan köpeklerin toplanıp uyutulmasına ilişkin yasa teklifi TBMM tarafınca kabul gördü. Kabul edilen bu yasa teklifi ile ilgili bazı hayvanseverler tepki göstererek yasanın değiştirilmesi ve yeniden düzenlenmesine ilişkin bir tutum sergiledi.

TBMM tarafınca kabul gören 17 maddelik teklifte sokak hayvanlarının tehlike oluşturup insanlara zarar vermesi ile ilgili maddeler içermektedir. Günlerdir süren çalışmalar sonucunda TBMM Genel Kurulu’nca sokak hayvanlarına ilişkin yapılan teklif kabul edilip yasa haline getirildi.

Hayvan haklarını içeren ve yaşamlarını daha iyi hale gelmesi için yürütülen kanunun yeniden değiştirilmesi günlerdir süren protesto ve yoğun görüşmeler sonucunda karara bağlandı. Görünürde hala bazı hayvan severlerin tepkisindedir.

Kabul gören kanunun resmî gazete de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girmesi beklenmektedir. Kanun için yapılan oylama sonunda TBMM 1 Ekim tarihine kadar tatile girmiştir.

Sokak köpekleri hakkında kanun bu günlerde sokak hayvanlarından çekinen kişilerin ve hayvan severlerin ikiye ayrılmasına neden olmuştur.

Sokak Hayvanları İçin Yasa Çıktı Mı?

Sokak hayvanlarının toplatılıp uyutulması hakkında yapılan görüşmeler sonucun da sunulan teklif TBMM tarafınca yapılan oylama sonucu kabul edildi.

Emekli Maaş Zamları ve Gelecek Beklentileri! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Sokak köpekleri kanunu gereğince insanı tehdit eden bir hastalık ya da hayvanın acı içinde bulunur tedavisi mümkün olmayan rahatsızlıklarda uygulanması gereken uyutma yöntemi için iki farklı görüş ortay atıldı. Yoğun geçen görüşmelerin ardından nihai olarak teklif kanun olarak kabul gördü.

Sokakta sahipsiz olarak başıboş gezen hayvanların ötenazi uygulaması olarak kabul edilen uyutulma fikri TBMM tarafınca yapılan oylama da bir tarafın kısırlaştırma yoluna gidilmesi sokak hayvanlarının öldürülmemesi olduğunu savunurken bir tarafın ise ötenazi uygulamasının uygun olabileceği fikrini dile getirmiştir.

Sokak Köpekleri Toplatılacak Mı?

Sokakta başıboş bir şekilde yaşayan ve bazı kişilere sebebi bilinmeyen bir şekilde saldıran köpeklerin toplum için tehlike oluşturduğu hakkında ortaya atılan yas tekfirinin kabul görmesi sonucu resmi gazetede yayımlanmasının ardından kanun yürürlüğe girecektir.

Daha fazlası için; Okullar Ne Zaman Açılacak 2024 2025 - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com