Eğitim

2024-2025 AÖL Kayıtları Başladı: Başvuru ve Yenileme Tarihleri Açıklandı

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2024-2025 eğitim öğretim yılı 1. dönem kayıtları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi olarak duyuruldu. Lise eğitimini açıktan tamamlamak isteyen öğrenciler için yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri başladı. İşte kayıt ücretleri ve başvuru detayları...

Abone Ol

AÖL Kayıt Yenileme ve Yeni Kayıt Süreci Başladı

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 1. dönem kayıtları 28 Ağustos 2024 tarihinde başladı ve 22 Eylül 2024 tarihine kadar devam edecek. Kayıt yenileme ve yeni kayıt işlemleri için 300 TL olan kayıt ücreti, belirlenen bankalar aracılığıyla yatırılabilecek. Öğrenciler bu ücreti T.C. Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank'ın ATM, mobil bankacılık veya internet bankacılığı üzerinden ödeyebilecekler.

Kayıtlar Nereden ve Nasıl Yapılacak?

Kayıt işlemleri, il ve ilçelerde bulunan halk eğitimi merkezi müdürlükleri aracılığıyla gerçekleştirilecek. Yurt dışında eğitim görmek isteyen öğrenciler için ise AÖL Yurtdışı Programı kapsamında, çeşitli ülkelerde bulunan irtibat büroları aracılığıyla kayıt işlemleri yapılabilir. Kayıt işlemlerine dair daha fazla bilgi almak isteyen öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın web sitesi üzerinden detaylara ulaşabilirler.

Kimler Kayıt Yenileyebilir?

Kayıt yenileme işlemi, aktif, donuk veya silik durumda olan tüm AÖL öğrencileri için geçerli. Bu öğrenciler, belirtilen tarihlerde halk eğitimi merkezi müdürlüklerine giderek veya e-devlet üzerinden kayıtlarını yenileyebilirler. Kayıt ücretlerinin yatırılması işlemlerin tamamlanması için zorunludur ve başvuru sırasında herhangi bir aksaklık yaşanmaması adına öğrencilerin kayıt ücretlerini eksiksiz yatırmaları gerekmektedir.

Kayıt süreciyle ilgili daha fazla bilgi için halk eğitimi merkezlerini ziyaret edebilir ya da e-devlet üzerinden kayıt işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.