Gündem

280 Bin Öğretmene Her Ay 10.300 TL Ek Ücret!

280 Bin Öğretmene Her Ay 10.300 TL Ek Ücret! hakkında yapılacak olan yeni kanun değişikliği ile bundan kimlerin yararlanabileceği özel haberimizde... Hemen Keşfet 👇

Abone Ol

280 Bin Öğretmene Her Ay 10.300 TL Ek Ücret!

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda Önemli Değişiklikler yapılmaya başlandı. Bununla birlikte 280 Bin Öğretmene Her Ay 10.300 TL Ek Ücret yolda.

BUNA DA BAKIN;

İŞKUR 110 Bin Kişilik Yeni İş Fırsatı Sunuyor! Linkten Başvurun! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan öğretmenler, mecliste görüşülen öğretmenlik meslek kanunu düzenlemeleriyle birlikte önemli bir ek ödeme almaya hazırlanıyor.

Bu düzenleme ile 280 bin öğretmene her ay 10.300 TL ek ücret ödenmesi öngörülüyor.

280bin kişiye etkileyecek olan bu ödemeler hangi kapsamda yapılacak ve öğretmenleri nasıl etkileyecek? İşte yanıtlar…

Öğretmenlik Meslek Kanunu Nedir?

Anayasa Mahkemesi tarafından bazı maddeleri iptal edilen öğretmenlik meslek kanunu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kapsamlı bir revizyona tabi tutuldu.

Yeniden meclise sunulan bu düzenleme, öğretmenlerin uzman öğretmen ve başöğretmen unvanlarına erişiminde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Uzman ve Başöğretmen Olma İmkanları

Yeni düzenlemeyle birlikte, 20 yılını dolduran öğretmenlere doğrudan başöğretmen unvanı verilmesi planlanıyor.

Bu sayede, 280 bin öğretmen, her ay 10.300 TL başöğretmen tazminatı almaya hak kazanacak. Ancak, bu durumun gerçekleşmesi için kanunun meclisten geçmesi ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak resmi gazetede yayınlanması gerekiyor.

Şiddete Karşı Koruma Önlemleri

Öğretmenlik meslek kanunu, öğretmenleri şiddete karşı koruyan maddeler de içermektedir. Bu düzenleme, Cumhuriyet tarihinde öğretmenlere yönelik çıkarılan en kapsamlı kanun olarak öne çıkıyor. Yürürlüğe girmesi halinde, öğretmenler için birçok yenilik ve koruma getirecek.

Öğretmenler İçin Tarihi Bir Dönüm Noktası

Bahsi geçen düzenlemelerin mecliste onaylanmasının ardından, öğretmenler açısından önemli bir değişim oluşacak.

Öğretmenlik meslek kanunu ile birlikte, öğretmenlerin mesleki gelişim fırsatları artacak ve ek ödemelerle birlikte maddi anlamda da rahatlamaları sağlanacak.

Daha nice; benzer haberler burada!