Ekonomi

BOTAŞ'tan Doğal Gaza Zam: Ağustos Ayında Yeni Fiyatlar Yürürlükte

BOTAŞ, ağustos ayı itibarıyla konutlarda kullanılan doğal gaz fiyatlarına yüzde 38 oranında zam yapıldığını açıkladı. Bu artış, 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak. Boru Hatları İle Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), resmi web sitesinde ağustos ayına ilişkin mesken ve sanayi aboneleri tarifeleri ile elektrik üretim amaçlı tarifeyi yayınladı.

Abone Ol

Ağustos ayı itibarıyla, yıllık doğal gaz tüketimi 300 bin metreküp ve altında olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi dışındaki doğal gaz kullanımında fiyat yüzde 33,1 oranında artış gösterdi. Ancak, elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatı ile yıllık tüketimi 300 bin 1 metreküp ve üzerinde olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi dışındaki doğal gaz fiyatında herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Sanayi Aboneleri İçin Yeni Tarifeler

Sanayi aboneleri için belirlenen yeni tarifede, iki kademeli bir fiyatlandırma sistemi uygulanacak. Kademe 1 için 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 8 bin 549 lira olarak belirlenirken, Kademe 2 için bu fiyat 11 bin 380 lira oldu. Elektrik üretimi amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 12 bin lira olarak açıklandı.

Konut Tüketicileri İçin Yeni Satış Fiyatı

BOTAŞ, ağustos ayında konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine uygulanacak satış fiyatını 1000 metreküp doğal gaz için 5 bin 631 lira olarak belirledi. Bu yeni düzenleme ile konutlardaki doğal gaz kullanım maliyeti önemli ölçüde artacak. Doğal gazda fiyat tarifeleri aylık olarak hesaplanmakta ve her ay güncellenerek uygulanmaktadır.