Teknoloji

Çamaşır makinesi nasıl temizlenir?

Çamaşır makinesi nasıl temizlenir? Evde çamaşır makinesi temizliği nasıl yapılır? Çamaşır makinesi kazan temizleme için ne kullanılır? ve Sirke ile çamaşır makinesi nasıl temizlenir? tüm bu soruların yanıtları yazımızda 👇

Abone Ol

Çamaşır makinesi nasıl temizlenir?

Çamaşır makinesi nasıl temizlenir hem de Beyaz Sirke ve Limon Tuzu ile Çamaşır Makinesi Temizlemenin ne şekilde yapılacağına en basit hali ile değineceğiz.

Evde çamaşır makinesi temizliği nasıl yapılır?

BUNA DA BAKIN

Narin Boğazı Sıkılarak Öldürülmüş! Yengenin İfadesi Çıktı! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Nasıl yapılır? Kısmına geçmeden en başta gerekli olan malzemelere değinelim.

En başında sirke ve tuzu güzelce bir kap içerisine alarak karıştırın. Elde edilmiş olan bu doğal karışımı sonrasında ise çamaşır makinesinin deterjan bölmesine dökün. Bu işlem illa bir kap içerisinde değil, doğrudan makine gözünde de yapılabilir.

Yapılan çalışmanın sonrasında ise makinenizi içi boş bir şekilde, 90 derece sıcaklıkta 2 saat kadar çalıştırın.

Yıkamanın ardından makinenizde gözle görülür bir parlaklık ve aynı zamanda hoş bir temizlik kokusu alabilirsiniz.

Çamaşır makinesi kazan temizleme için ne kullanılır?

Çamaşır makinesi tıkanıklık sorunları ve kireç temizliği gibi çok fazla ortaya çıkan durum için birtakım kolaylıklar mevcut.

Bu amaçla karbonat ve sirke karışımı iyi bir seçenek oluşturabiliyor. Bu işlem için gereken tam ölçüler ise yarım su bardağı karbonat ve yarım litre beyaz sirke şeklinde sıralanmaktadır.

Bu iki malzemeyi makinenizin deterjan bölümüne koyabilirsiniz doğrudan. Yine istediğiniz programda çalıştırarak temizlenmesini sağlayabilirsiniz.

Sirke ile çamaşır makinesi nasıl temizlenir?

Sadece beyaz sirke ve sıcak su yardımı ile makine temizliği yapmak çok kolay. Bunun için dilerseniz bir bardak beyaz sirkeyi çamaşır makinesinin hazne kısmına dökünüz. Dileyenler makinenin tambur bölümüne de dökebilir.

Artık içerisinde gereken malzemeler varken makineyi tam program çalıştırarak yüksek sıcaklıklara tabi tutuyoruz.

Sirke, kireç birikintilerini ber taraf etme konusunda oldukça etkili bir yöne sahiptir.

Çamaşır makinesi temiz yıkamıyorsa ne yapmak lazım?

Çamaşırları ve özellikle beyazları olması gerektiği gibi yıkamayan makineler için bir takım alınması gereken önlemler bulunur. Bunlar kullanıcıların kendilerinin evde yapabilecekleri küçük bakımlardan ibarettir.

Makinenin ön yüzeyinde yer almakta olan deterjan çekmecesini açarak II no'lu deterjan yerine1 çay bardağı toz kireç önleme ürünü dökün. Bu işlemin sonrasında ise kazan temizleme programını tercihe din. Program bittikten sonra kazan içerisini temiz ve kuru bir bezle silin.

Daha fazlası için; Vegan Beslenmek Sağlıklı mı? Uzmanlar Bunu Söylüyor! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com