Teknoloji

Chrome Nasıl Güncellenir Aşama Aşama Anlatım

Chrome Nasıl Güncellenir Aşama Aşama Anlatım! Google Chrome güncellenmiyor ne yapmalıyım? Chrome'un güncel olup olmadığını nasıl anlarız? ve Chrome son sürüm hangisi? şeklinde güzel sorulara doğru cevaplar sunuyoruz.👇

Abone Ol

Chrome Nasıl Güncellenir? Aşama Aşama Anlatım! İhtiyaç halinde Google chrome'u nasıl uygun ve pratik şekilde  güncelleştirileceğini belirtmeden önce kuramı neden sık güncellemek gerektiği hakkında bilgi vermek önceliklidir.

Google Chrome sürekli olarak güvenlik açıklarını tespit eder ve saldırılara karşı ilgili verilerin çalınması ve virüs girmesi gibi olası hataların önlenmesi için güncelleme gerekir. Güncelleme yaparak bir yandan özel bilgilerin ve şifrelerin korunması söz konusudur.

BUNA DA BAKINIZ; 

Çamaşır makinesi nasıl temizlenir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Olası bir saldırı durumunda yapılan acil durum güncellemesi ile önemli bilgilerin ve istenmeyen saldırıların önlenmesi söz konusudur.

Normal koşullar seyrinde Google Chrome güncellemesi otomatik şekilde yüklenir ve tarayıcının yeniden başlatılması talep edilir. Menü kısmından tarayıcının sağ üst köşesine gidilerek güncelle butonuyla güncellemeyi başlatmak mümkündür. Ayarlar kısmına gidip Google Chrome hakkında bölümüne giriş yapılır.

Mevcut güncelleme yapılması için indirme sekmesine tıklayıp otomatik olarak indirmenin başlatılması gerekir. Güncelleme indikten sonra karşılaşılan yeniden başlat mesajı ile ilgili butona tıkla yatılır ve tarayıcı yeniden başlatılır.

Google güncelleme nasıl yapılır? Güncelleme indirilip tarayıcı yeniden başlatıldıktan sonra gizli mod haricinde Google Chrome bütün pencere ve sekmeleri otomatik şekilde geri yükler.

Bilgisayarda Chrome Nasıl Güncellenir?

Bilgisayar üzerinde kuramı güncellemek için aşağıdaki adımları takip etmek yeterlidir.

·      Öncelikle bilgisayar üzerinde bulunan kuram sekmesini açmak ve sağ üstte bulunan diğer kısmına tıklamak gerekir.

·      Açılır penceredeki yardım menüsünden Google Chrome hakkında kısmına tıklamak gerekir.

·      Google chrome’u güncelle butonuna basarak güncelleştirmeyi indirmek gerekir.

·      İndirilen güncelleştirme ardından yeniden başlat seçeneğine tıklamak gerekir. Aksi takdirde bilgisayar üzerinde kuram güncelleştirme gerçekleştirilmez.

Olası bir durumda Chrome güncelleştirilemiyor ise kuramı yeniden indirip virüsten korumak ve güvenlik duvarıyla ilgili denetim ayarlarını incelemek gerekir. Bu adamdan sonra bilgisayarı yeniden başlatmak ve ayarlar kısmından kötü amaçlı yazılımların bilgisayar içerisinde olup olmadığı kontrol edilmelidir. Ayrıca cihazın sistem gereksinimlerini tam anlamıyla karşılandığından emin olmak önceliklidir.

Crome hem telefondan hem tabletten hem de bilgisayar üzerinden güncelleştirilebilir. Yukarıda bahsi geçen ilgili adımları takip ederek birkaç dakika içerisinde güncelleme tamamlanır.

Daha fazla bilgi; 3 Adımda Whatsapp Nasıl Güncellenir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com