Sağlık

Çocuklarda Burun Kanaması Nasıl Geçer?

Çocuklarda Burun Kanaması, Çocuklarda durduk yere burun kanaması neden olur? Burun kanaması ne zaman tehlikelidir? VE Tek taraflı burun kanaması neden olur? gibi başlıklar için en iyi cevapları veren çalışmamız yayında 👇

Abone Ol

Çocuklarda burun kanaması, çok sık rastlanan sorunlardan biridir. Ebeveynler için endişe yaratan çocuklarda burun kanaması, genellikle ciddi bir sağlık sorunu olarak görülmemektedir.

BUNA DA BAKINIZ;

Aşk Acısı Nasıl Geçer? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Ancak burun içerisine yabancı cisim sokma ve burnu karıştırma sonrasında kılcal damaların zarar görmesi risk oluşturabilir. Bu gibi durumda, kanamanın durması zaman alabilir ve şiddeti artabilir.

Aşırı güneşte durmak, burun bölgesine alınan darbeler, D vitamini eksikliği, üst solunum enfeksiyonları, grip ve soğuk algınlığı, yetersiz ve düzensiz besleme, kafa ve yüzdeki kemiklerin kırılması gibi pek çok etken çocuklarda burun kanaması oluşturabilirsiniz. Çocuklarda burun kanaması ciddi hastalıkların belirtisi de olabilir.

Çocuklarda Durduk Yere Burun Kanaması Neden Olur?

Çocuklarda durduk yere burun kanaması görülebilir. Bunun pek çok nedeni vardır. Çocukların burnunu karıştırması ve yabancı bir cisim sokması, en bilindik nedenlerindendir.

Bunlar dışına üst solunum rahatsızlıkları ve gribal enfeksiyonlar da yine burun kanamasına neden olabilir. Alerjik burun iltihabı olan çocuklarda durduk yere burun kanaması meydana gelebilir.

Burun Kanaması Ne Zaman Tehlikelidir?

Burun kanaması ne zaman tehlikelidir sorusu, sıkça merak edilmektedir. Burun kanaması ile birlikte kan tükürülmesi ve kusma gibi semptomlarında görülmesi çok tehlikelidir. Burun kanaması ile birlikte kızarıklıklar ve yüksek ateş de görülüyorsa, vakit kaybetmeden doktora veya bir sağlık kuruluşuna gidilmesi gerekmektedir.

Tek Taraflı Burun Kanaması Neden Olur?

Tek taraflı burun kanaması sorununun pek çok nedeni olabilir. Özellikle sol ya da sağ burun kanadındaki kılcal damarların yaralanması ve çatlaması tek taraflı burun kanamasına neden olabilir. Kısa süreli burun kanamaları risk teşkil etmez. Ancak tek taraflı ve sık sık meydana gelen burun kanaması ciddi bir hastalığın belirtisi de olabilir. Burun kanseri bunun en net örneğidir.

Çocuklarda Burunda Kılcal Damar Çatlaması Neden Olur?

Çocuklarda burunda kılcal damar çatlaması ve buna bağlı olarak meydana gelen kanamalar, genellikle burnu karıştırmaktan dolayı oluşabilir. Burun içerisine yabancı bir cisim sokmak da yine burun içindeki kılcal damarları zedeleyecektir. Kuru ve soğuk havalarda da üst solunum yolu enfeksiyonları, burun kanamalarının olmasına neden olabilir.

Daha fazla bilgi; Domates Cilde İyi Gelir mi? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com