Yaşam

Çok Kazandıran Kara Harp Okulu Bölümleri Belli Oldu!

Çok Kazandıran Kara Harp Okulu Bölümleri Belli Oldu! Bu bölümler üzerinden yüksek gelirler elde etmek isteyen çok sayıda kişi önemli meslekleri seçiyor.

Abone Ol

Kara Harp Okulu Bölümleri arasında topçu tank piyade İkmal personel harita maliye bakım gibi sınıflar mevcuttur. Bu sınıflara yerleştirilen subaylar arasında en çok öğrencinin yer aldığı helikopter ve uçak pilotları bölümleridir. Türk hava kuvvetlerinin temelde yetiştirilen subayların kaynağı olarak bilinen kara harp okulunun ihtiyaç duyduğu sınıf ve miktarlarda çeşitli subay yetiştirmesi söz konusudur.

Yetiştirilen subaylar eğitim gördüğü bu askeri yüksek öğretim kurumu olan Kara harp okulu subay diplomasına ek olarak mühendislik, kamu yönetimi uluslararası ilişkiler ve sosyoloji gibi pek çok lisans diplomaları da vermektedir.

BUNA DA BAKIN

Bir Erkek Bir Kadına Ne Zaman Bağlanır? İşte Kolay Yolu - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Kara harp okulu subaylarının bütün genel ihtiyaçları devlet tarafından karşılanır. Kara harp okulu bölümleri kadın ve erkek olmak üzere pek çok subay yetiştirir.  Subayların yetiştirilirken pek çok alanda en üst düzey performansa işlerini ele alabilmeleri için farklı noktalarda eğitim alırlar.

Kara Harp Okulu Bölümleri ve Puanları

Kara harp okulu bölümleri ve taban puanlarının sözel eşit ağırlık ve sayısal olarak farklılık gösterdiği görülmektedir. Kara harp okulunun bölümleri ve puanları aşağıda maddeler halinde yer alır.

Kara harp okulu erkek adaylar için puanlama listesi;

·      HHO sayısal puan türü için taban puan 360,51074 olarak belirlenmiştir.

·       KHO, SG, DHO sayısal puan türü 303,88396 olarak belirlenmiştir.

·      KHO eşit ağırlık puan türü  taban puan 303,19929 olarak belirlenmiştir.

·      KHO sözel puan türü için taban puan 342,96547 olarak belirlenmiştir.

Kara harp okulu kadın adaylar için puanlama listesi;

·      HHO sayısal puan türü için taban puan 389,34501 olarak belirlenmiştir.

·      KHO, SG, DHO sayısal taban puan 381,46140 olarak belirlenmiştir.

·      KHO eşit ağırlık puan türü taban puan 379,48876 olarak belirlenmiştir

Kara harp Okulu bölümlerinin taban puanları ve sıralamasına göre seçim yapmak önceliklidir. Subay adaylarının sahip olduğu performansa bağlı olarak yetiştirilmesi ve aktif sahada üst düzey görevleri hazır olacak şekilde yetiştirilmesi gerekir.

 Çok daha fazlası ;Görülmemiş Şekle Sahip 2024 Avize Modelleri Görücüye Çıktı! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com