Sağlık

Derin Kesikler Kaç Günde İyileşir?

Derin Kesikler Kaç Günde İyileşir? Derin kesiklerde ne olur? Deri yarası kaç günde iyileşir? Yaranın hızlı iyileşmesi için ne yapmalı? VE Kesikler neden geç iyileşir? şeklinde çok sorgulanan başlıklar için en doğru yanıtların bulunduğu içeriğimiz burada... 👇

Abone Ol

Derin Kesikler Kaç Günde İyileşir?

Derin kesikler kaç günde iyileşir ve yaraların türleri ile ilgili merak edilenleri açıklamamız da bulabilirsiniz. Derin kesikler tıpkı ameliyat yaraları gibi müdahale edilmesi gereken yaralardır. Yaraların boyutları ve derinlikleri, iyileşme süresini yakından etkilemektedir.

Hastanın genel sağlık durumu ve yaşı da yine derin kesiklerin iyileşme süresini etkilemektedir. Kişinin yara bakımına önem vermesi ve özellikle beslenme düzenine dikkat etmesi gerekmektedir. Yeterli ve düzenli beslenme, bol su tüketimi, derin kesiklerin iyileşme sürecini olumlu etkileyecektir.

Derin Kesiklerde Ne Olur?

Derinin sert bir şekilde darbe alması sonucunda, derin kesikler meydana gelebilir. Bu tür yaralanmalarda, kesinin derinliğine ve genişliğine bağlı olarak dikiş atılması, en çok uygulanan tedavi yöntemlerinden biridir. Derin kesiklerde kan damarlarının da hasar gördüğü bilinmektedir.

Tahriş ve kesi olan bölgenin daha fazla kanaması ve açılmaması için vakit kaybetmeden sağlık kuruluşuna gidilmesi önerilmektedir. Yüzeyin kirli olması veya açık şekilde bırakılması, yara olan kesinin mikrop ve enfeksiyon kapmasına neden olabilir.

Yaranın Hızlı İyileşmesi İçin Ne Yapmalı?

Yaranın hızlı iyileşmesi için ne yapmalı sorusunu kısaca yanıtlamak isteriz. K vitamini içeren sebzeler ile beslenmek, yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlayacaktır. Düzenli pansuman ve doktorun verdiği krem ve ilaçların kullanılması da yine yaraların iyileşme hızını artıracaktır.

Kesikler Neden Geç İyileşir?

Kesiklerin geç iyileşmesinin pek çok nedeni vardır. Özellikle kişinin düzenli pansuman yaptırmaması ve yetersiz beslenmesi, derideki kesinin geç iyileşmesine neden olabilir. Kesilerin geç iyileşmesinin en önemli nedenlerinden birisi de ilerleyen yaş ve çeşitli hastalıklardır.

Diyabet hastası olan kişilerde yara ve kesikler ciddi sağlık sorunlarının meydana gelmesine sebep olabilir. Bu tür rahatsızlığı olan kişilerin, derin kesiklerde vakit kaybetmeden doktora gitmesi gerekmektedir.

Ne Kadar Derin Kesiklere Dikiş Atılır?

Bazı kesikler çok derin olduğu için tedavisi için kesinlikle dikiş atılmalıdır. Bazı yaraların tedavisinde dikiş dışında, cerrahi müdahaleler de gerekli görülebilir. Kesilerin pek çoğu dikişe gerek kalmadan kendiliğinden geçecek durumda olabilir. Açık yaralara yani kesilere dikiş atılması için kesinin en az 1,50 cm ve daha fazla uzunlukta olması gerekmektedir.

Daha çok bilgi; sağlık kategorisinde