Sağlık

Dikişler Alındıktan Sonra Banyo Yapılır mı?

Dikişler Alındıktan Sonra Banyo Yapılır mı? Ameliyat sonrası ne şekilde davranılması gerektiğini merak edenler için fayda sağlayan içeriğimiz yayında. 👇

Abone Ol

Dikişler Alındıktan Sonra Banyo Yapılır mı?

Dikiş alındıktan sonra yara ne zaman iyileşir ve dikişli yaraların tedavi süreci çok önemli konulardır. Dikişli yaraların iyileşme süresi, dikişlerin alınması ile başlamaktadır.

BUNA DABAKINIZ;

Derin Kesikler Kaç Günde İyileşir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Yaraya dikiş atılmasının ardından, dikişlerin 1 veya 3 hafta sonra alınması beklenmektedir. Dikişlerin alınmasından sonra yara olan bölgenin tam iyileşmesi birkaç ayı bulabilir.

Yaraların iyileşmesi, birkaç aşama ile gerçekleşmektedir. Öncelikli olarak iltihaplanma süreci ile yara olan bölgenin kendini temizlemesi beklenir. Ardından yeni doku oluşumu ile yara olan bölgede iyileşme başlar. Maturasyon aşaması olarak bilinen olgunlaşma ve tam iyileşme süreci ile de dikişli yaranın iyileşmesi tamamlanır. Yaraların boyutu ve kesinin derinliği, iyileşme süresini belirler.

Dikişler Alındıktan Sonra Ne Yapılmalı?

Dikişler alındıktan sonra iyileşme süresinin devam ettiği unutulmamalıdır. Yaranın tam olarak iyileşmesi için kesinin büyüklüğü, derinliği ve dikişlerin durumu çok önemlidir.

Keside dikiş izi kalmaması için doktorun vermiş olduğu cilt ve yara kremleri ile masaj yapılarak, ilacın uygulanması gerekmektedir. Cildin eski halini alması için yara veya dikiş kremlerinin en az 6 ay gibi bir süre boyunca ve düzenli olarak kullanılması gerekmektedir.

Yaranın İyileştiğini Nasıl Anlarız?

Yaranın iyileştiğini, kabuk bağlama ve cildin kendini toparlama görünümü ile anlamak mümkündür. Yaranın kaşınması ise; yaranın iyileştiğinin en önemli belirtisidir. Yara kaşınmaya başladığında dikkatli olunması önerilir. Eğer yara üzerinde ağrı, şişlik veya kızarıklık gibi belirtiler var ise; yara olan bölgede enfeksiyon oluşumu olabilir.

Ameliyat İç Dikişler Ne Zaman İyileşir?

Ameliyat iç dikişler ortalama olarak, birkaç hafta içerisinde iyileşmektedir. Ancak her kişinin dikiş boyutu, kesinin büyüklüğü ve derinliği farklıdır. Bunun için ameliyat iç dikişlerin iyileşme süresi de kişiden kişiye göre değişiklik göstermektedir. İç dikişlerin daha kısa sürede iyileşmesi için doktorunuzun önerilerini ve talimatlarını uygulamanız gerekmektedir.

Dikişler Alındıktan Sonra Banyo Yapılır mı?

Dikişler alındıktan sonra duş alma zamanı pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Dikişler alındıktan sonra kişinin banyo yapmasında herhangi bir sakınca yoktur. Bununla birlikte yaranın etrafının da yumuşak hareketler ile temizlenmesi uygun görülmektedir.

Daha çok  sağlık bilgisi