Ekonomi

Ekonomide Fırtına Yaklaşıyor: İslam Memiş’ten Kritik Uyarılar

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yaklaşan ekonomik gelişmelerle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Altın, dolar ve borsa yatırımcılarına önemli mesajlar veren Memiş, önümüzdeki dönemde tüm ezberlerin bozulacağı bir süreçle karşı karşıya kalınacağını belirtti. Eylül ayında finansal piyasalarda ciddi dalgalanmaların olabileceğine dikkat çeken Memiş, yatırımcıları uyardı.

Abone Ol

Fed Faiz İndirimi Beklentisi

İslam Memiş, 18 Eylül'de yapılacak Fed toplantısında faiz indirimi beklentisinin yüksek olduğunu ve 25 baz puanlık bir indirimin dolar endeksini 100 seviyesinin altına çekebileceğini öngörüyor. Ancak yatırımcıların bu gelişmeyle birlikte euro/dolar paritesinde büyük bir sıçrama beklememesi gerektiğini ifade ediyor. Paritenin aksine gerileyebileceğini ve 1.08 seviyelerine kadar düşebileceğini belirten Memiş, doların dalgalı seyir izleyebileceğini vurguladı.

Altın piyasalarına dair çarpıcı bir analiz sunan İslam Memiş, ons altının 2.570 dolar seviyelerine kadar yükseldiğini ancak büyük bir "tuzak" olduğunu dile getirdi. Altının bu seviyelerden sonra düşüşe geçebileceğine ve 2.420 dolara kadar geri çekilebileceğine işaret etti. Bu süreçte yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini söyleyen Memiş, gram altının da ons altını takip edeceğini belirtti. Gram altının ons altınla paralel olarak düşebileceği uyarısında bulundu.

Altınları Bozdurmak İçin Doğru Zaman mı?

Yatırımcıların altınlarını TL'ye çevirmesi gerekip gerekmediği konusunda üç farklı seçenek sunan Memiş, gümüş ve dolar gibi varlıklara yönelmenin de bir seçenek olduğunu ifade etti. Gümüşün altına oranla daha avantajlı bir yatırım olabileceğini dile getiren uzman, altını çeşitlendirme stratejisinin bu dönemde mantıklı bir hamle olduğunu söyledi.

Memiş, Eylül ayının yatırım fırsatları açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayarak, dolar, borsa ve bitcoinin şu an TL karşısında hâlâ uygun fiyatlarda olduğunu belirtti. Acil nakite ihtiyacı olanlar için gayrimenkul ya da araç alımı planlayanlar için TL'ye geçmenin iyi bir fırsat olduğunu ifade etti. Ancak dolar pozisyonunda beklemeyi tercih eden Memiş, borsa işlemlerinin tamamlandığını ve doların takip edilmesi gerektiğini savundu.