Yaşam

Ellerindeki Biber Acısı Nasıl Geçer?

Ellerindeki Biber Acısı Nasıl Geçer? Acı biberden yanan ellere ne iyi gelir? Ellerim yanıyor ne yapmalıyım? Biberin acısı nasıl alınır? ve Eldeki biber acısı nasıl geçer forum? bilmek isteyenlere gerçek bilgiler aktaran içeriğimiz yayında 👇

Abone Ol

Ellerindeki Biber Acısı Nasıl Geçer? Acı biber seven pek çok kişinin kış hazırlıkları yaparken muhtemel olarak başına gelen eldeki acı biber yanmasını doğal ve pratik bir şekilde geçirmek mümkündür.

BUNA DA BAKINIZ;

Hacamattan Sonra Hayvansal Gıda Yenirse Ne Olur? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Biber doğrandığında elde kalan acıyı fark etmeden yüz bölgesine ya da göz kısmına değdirdiğinde çok ciddi bir acı ve yanma hissi uyanır. Böyle bir durumla başa çıkmak için öncelikle su ve sabun ile birkaç kez elleri yıkamak gerekir. Ardından aşağıda bahsi geçen yöntemler sırayla uygulanabilir.

·      İlk yöntem buzlu su uygulamasıdır. Bir kabın içerisine konulan buzlu su acının kolayca geçmesini sağlar. Sirkeli suda aynı oranda ellerde bulunan acının geçmesine yardımcı olur.

·      İkinci yöntem ise yoğurt ve süttür. El bölgesinde yanan kısma yoğurt sürülebilir. Bir kabın içine yanan kısma ulaşacak miktarda süt eklenerek eller içinde bir süre bekletilebilir.

·      Cildin ferahlaması ve acıdan kısa süre içinde kurtulmak için kalın soyulan salatalık kabuğunu ilgili bölgeye koyup bir süre bekletmek yararlı olabilir.

·      Ciltteki acı hissini azaltmak için maydanoz güçlü bir antioksidan özelliği sunar. Ezilen bir parça maydanoz ile acı bulaşan kısımlara masaj şeklinde uygulamak kısa süre içinde ferahlama sağlar.

Eldeki Biber Acısı Nasıl Geçer?

 Eldeki biber acısı geçmiyor ise biberin acılığı  çok daha fazladır.  Biberin acılığını hafifletecek ve eldeki yanma hissini absorbe edecek likopen maddesine ihtiyaç vardır. Bu madde domates içinde bulunur.

Cildin anlık olarak rahatlamasına ve acı hissinin geçmesine yardımcı olan domates ezilir ve elin yanan her bir yerine yedirilir. Acı hissi geçene kadar tamamen domatesin suyu ve püresi ilgili alanda bekletilmesi önerilir. Elma kabuğu da biber acısını hızlı bir şekilde geçiren besinler arasında yer alır.

Domates kadar limon da cildin rahatlamasına yardımcı olan bir diğer besindir. Limon suyu ile yıkanan ellerde acı hissi anında azalır. Aynı işlemi limon kabuğu ile de yapmak mümkündür. Limon hem el hem de tırnaklar için kullanılan bir besindir. Tırnakların güçlenmesi ve elin ekstra yumuşak görünmesi için uygulanabilir.

Daha fazla bilgi; İşkembe Nasıl Temizlenir? Aşama Aşama Tarif! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com