Kadın

Erkek Bebek Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Erkek Bebek Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? başlıklı haberimiz gerçek bakım tüyolarını içine alan şekli ile şimdi yayında... Hemen keşfet 👇

Abone Ol

Erkek Bebek Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Erkek bebeklerde bakım ilk haftalarda düzensiz olabilir. Bebek her istediğinde emzirilmesi gerekmektedir. Her iki meme arasından düzenli olarak emzirilmelidir.

BUNA DA BAKIN;

Egzamaya Ne İyi Gelir? Kurtulmanın İpuçları! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Ancak erkek bebek bakımında dikkat edilmesi gerekenler her zaman gerçekleşmez. Tek göğüsten emdiğinde bir sonraki süreçte diğer göğüs üzerinden emdirilmelidir. İlk 10 dakikadan sonra gelen süt ise daha yağlıdır. Böylece bebeğiniz, daha doygun olacaktır.

Bebeğin En Zor Dönemi Ne Zamandır?

Bebeğin en zor dönemi ilk haftalardır. İlk haftalarda erkek bebeklerde emzirme son derece düzensizdir. Bu nedenle annelerin bu dönemi sabırla geçirmesi gerekmektedir. Bu dönemde bebekler göğüse uzanma konusunda zorluk çekebilmektedir.

Daha nice haber BURADA!

Önce Emzirme mi Alt Değiştirme mi?

Önce emzirme yapılmalıdır. Emzirme yani beslenme sonrasında bebeğinizin altını değiştirebilirsiniz. Bebeğiniz beslenmediğinde huzursuz olacaktır.

Erkek Bebek Alt Bakımı Nasıl Yapılır?

Bebeğinizin altını sıkça değiştirin. Bebeğinizin altını pamukla silebilir, altı çok kirliyse yıkayabilirsiniz.  Özellikle hazır silme bezleri seyahatleriniz boyunca sizlere büyük destekler sunacaktır. Bebeğinizin cildi aşırı hassas olabilir. Bu durumda ıslak ya da kirli bir bezin bebeğinizde uzun süre kalması cildinde pişik olmasına neden olabilir.

Bebeğin İlk Banyo Suyuna Ne Konur?

Bebeğinizin ilk banyo suyunda şampuan kullanmak zorunda değilsiniz. Dilerseniz kaliteli bebek şampuanlarından kullanabilirsiniz. Özellikle bebeğin ilk banyo suyuna ne konur gözlerini yakmayacak şampuan türlerinden deneyebilirsiniz.

Yeni Doğan Bebek Bakımı Püf Noktaları

Yeni doğan erkek bebeklerdeki bakımdaki püf noktaları şu şekilde sıralayabiliriz:

•        İlk haftalar bebeğiniz süt emmesi doğaldır. Bu durumda süreci sabırla beklemelisiniz.

•        Bebeğiniz için ilk günlerde sadece bebek şampuanı kullanabilirsiniz.

•        Bebeğinizin altını düzenli olarak temizleyin.

•        Bebeğiniz için hazır besinler almak yerine doğrudan sütünüzle besleyebilirsiniz. Böylece bebeğinizde sağlıklı kişisel gelişim elde edebilirsiniz.

0 3 Ay Bebek Bakımı

0 3 ay yaş aralığındaki bebeğiniz için ideal araç koltuğu tercih etmelisiniz. Koltuğun yumuşak ve kaliteli olmasına dikkat etmelisiniz. Bebeğinizin 0 3 ay bebek bakımı kucağınızda olması ona güven verecektir.

İslam'a Göre Yenidoğan Bebeğe Yapılması Gerekenler

İslam'a göre yenidoğan bebeğinizin sağ kulağına ezan, sol kulağına ise kamet okuyabilirsiniz.  Bebeğinize tahnik yapabilirsiniz. Bebeğinize güzel bir erkek ismi verebilir ve akika kurbanı kesebilirsiniz.

Yeni doğan Bebek Bakımı Hakkında Herşey

Yeni doğan bebeğinizin bakımında kaliteli hazır bezler kullanabilirsiniz. Günlük düzenli olarak bebeğinizi sütünüzle besleyebilirsiniz. Bebeğinizi Kış aylarında kalın giysiler giydirebilir, Yaz ayları için ince giysiler tercih edebilirsiniz.

Bebek Bakımında Pratik Bilgiler

•        Bebeğinizin bakımında paniklemeyin ve büyüklerinizin tavsiyelerine kulak kesilin.

•        Bebeğinizi, 2 ila 3 saat aralığında emzirmeyi ihmal etmeyin.

•        İlk 4 ila 6 aylık zaman diliminde, bebeğinizi sırtüstü yatırın.

Yeni Doğan Bebek Bakımı Kadınlar Kulübü

Yeni doğan bebeğinizde her beslenme sonrasında mutlaka gazını çıkarın. Böylece bebeğiniz daha huzurlu bir gün geçirecektir. Bebeğinizi sık sık kucağınızda taşıyın, süt emzirme işleminde büyüklerinizden destekler alabilirsiniz.

Erkek Bebek Sıcağı Sever mi

Erkek bebeklerde daha az miktarda tez bezleri yer alır. Bu nedenle bebeğiniz sıcaktan etkilenebilir. Dolaysıyla bebeğiniz için sıcak mevsimlerde ince giysiler tercih etmelisiniz.

Yenidoğan Bebeğin Sağlıklı Olduğunu Nasıl Anlarız

Yenidoğan bebeğiniz gün boyu sıkça hareket etmesi, sıkça gülümsemesi, apgar testinde 5 objektif bulguya verilen puanlardan elde edilen skorun 10 olması yenidoğan bebeğinizi sağlıklı olduğu göstermektedir.