Fibromiyalji Tedavisi Belirtileri ve kesin Çözümü!
Fibromiyalji tedavisi kullanılan yöntemler ağrı kesici ilaçlar fizik tedavi ve yaşam tarzını değiştirilmesine yöneliktir. Fibromiyalji rahatsızlığını kesin bir tedavi yöntemi olmadığından dolayı hastalığın semptomlarını hafifletecek yöntemler uygulanabilir. Romatizması olarak bilinen vücutta kalıcı bir hasara neden olmayan bu rahatsızlık, eklem ve kasların gücünü arttırmak için pek çok yöntem doktor tarafından uygulanabilir.
BUNA DA BAKIN;
Semptomların hafiflemesi için fizik tedavi ve basit egzersizler uygulanabilir. Ağrıların giderilmesi için doktor önerisi ile kullanılan ağrı kesicileri düzenli devam edilmesi önerilir.
Bölgesel rahatlama sağlanması için sıcak soğuk kompres yapılabilir. Soğutucu losyonlarla yapılan masaj ağrıların kısa sürede geçmesine yardımcı olur.
Fibromiyaljide En Çok Neresi Ağrır?
Fibromiyalji rahatsızlığında özellikle sırt ve boyun bölgesinde ağrı yoğunlaşabilir. Böyle bir durumda zonklama sızlama ve tutunma gibi problemler de gözlemlenebilir. Uzun süre aynı pozisyonda kalmak, hareketsiz yaşam, sağlıksız beslenme ve alkol kullanımı tedavi sürecinin gerilemesine neden olur.
Fibromiyalji geçer mi? Fibromiyalji diğer adıyla kas romatizması, vücudun herhangi bir bölgesinde hissedilebilir. Sertlik hassasiyet ve kas ağrısı yanı sıra uyku bozukluğu ve yorgunluk gibi semptomlarda gözlemlenir. Yumuşak doku rahatsızlığı olarak da bilinen fibromiyalji ağrı noktaları genellikle boyu ve sırt bölgesidir.
Vücudun belli bir yerinden ağrı hissedilse de özellikle bu aralar merkezi sinir sisteminden kaynaklanır. Ağrıların tedavi edilmesi için merkezi sinir sisteminin anlık bloke edilmesi önerilir.
Dolayısıyla doktorun önermiş olduğu ağrı kesiciler ve diğer tedavi yöntemlerinin düzenli aralıklarla uygulanması tavsiye edilir.
Fibromiyalji Doğal Yollarla Nasıl Geçer?
Fibromiyalji ilacı olarak bilinen doğal tedavi yöntemleri aşağıda maddeler halinde yer alır.
· Ağrıların azalması için günlük egzersizler yapmak ve gün içinde hareket halinde olmak önerilir. · Yoga ve meditasyon yaşanmaz semptomların daha kabul edilebilir olmasına yardımcı olur. · Güneş ışığından faydalanmak tavsiye edilir. · Masa başı egzersizler önerilir. · Mono sodyum, gluten, aspartam gibi maddelerden uzak durmak gereklidir. |
Fibromiyalji Geçmesi İçin Ne Yapmalı?
Fibromiyalji hastalığı söz konusu olduğunda özellikle yoga, yüzme, plates gibi egzersizler ağrıların ve diğer semptomların kontrol altına alınmasına yardımcı olur. Sıcak tedaviler, kaplıcalar ve fizik tedavi uygulamaları da aynı etkiyi gösterir.
Fibromiyalji ne iyi gelir? Fibromiyalji rahatsızlığına iyi gelen yöntemler aşağıda maddeler halinde yer alır.
· Uyku kalitesine dikkat etmek
· Düzenli fiziksel aktivitelerde bulunmak
· Stresi azaltan yöntemler denemek
· Ağrıların azalmasına yardımcı olan fizik tedavi uygulamaları denemek
· Gün içinde yoğun tempoda çalışmamak ve ağır kaldırmamak
Daha nice haber BURADA! |