Ekonomi

Güncel Çanakkale Köprüsü Fiyatı ve Özellikleri

Güncel Çanakkale Köprüsü Fiyatı ve Özellikleri hakkında bilmek isteyeceğiniz bir çok önemli husus, bugünkü çalışmamızda

Abone Ol

Çanakkale Köprüsü Fiyatı aracın türüne bağlı olarak farklı rakamlarda seyrettiği görülür. Örnek verilmesi gerekirse 1915 Çanakkale Köprüsü geçiş ücretlerinde otomobil 295 TL öderken motosikletin 75 TL ödemesi vardır. Ödemelerin HGS ve OGS sistemleri ile otomatik şekilde araca bağlanan bir dijital sistem ile ödemesi söz konusudur.

Köprü geçiş ücretlerinin düzenli olarak ödenmesi ve her geçiş sonrası ödeme sisteminin kontrol edilmesi önerilir. Çanakkale köprüsü fiyatları ile ilgili genel fiyat bilgisi maddeler halinde yer almaktadır.

·      Otomobil için 295 TL

·      Motosiklet köprü geçiş ücreti 75 TL

·       Hafif ticari araç köprü geçiş ücreti 370 TL

·      3. sınıf araç köprü geçiş ücreti 685 TL

·      4. sınıf araç köprü geçiş ücreti 740 TL

·      5. sınıf araç köprü geçiş ücreti 1400 TL

Otoyol ücreti hesaplama otomatik olarak yapıldığı için HSG ve OGS sisteminin her geçiş sonrasında kontrol edilmesi önerilir. Ayrıca ödemelerin düzenli olarak yapılması gerekir. Araca takılı olan sistemde ücreti ödeyecek kadar bakiye bulunmadığı taktirde ihlalli geçiş söz konusu olur. Ardından ilgili tutarın 15 gün içeride yatırılması gerekir. Aksi taktirde araca cezai işlemler uygulanır. Ödeme yapılmaması durumda geçiş ücretinin 4 katı ücret ödenir. Köprü geçiş ücretini ödemek istemeyen kişiler ücretsiz olan yolları kullanabilirler.

Çanakkale Köprü Geçiş Ücreti 2024 Ne Kadar?

Çanakkale Köprüsü için geçiş ücreti otomobil için 295 TL motosiklet için ise 75 TL gibi bir rakamla her geçişte ödeme alınır. Araç sınıfının yükselmesi ile ücret farkları meydana gelir. Örnek olarak 5. sınıf araçlar 1400 TL gibi bir fiyat öderken 3. sınıf araçlar 685 TL gibi bir köprü geçiş ücretlendirmesine tabi tutulur.

HGS Geçiş Ücreti 2024 Ne Kadar?

HGS geçiş ücretlendirmesinde araçların farklı fiyatlandırma ile ödeme yapması söz konusudur. Aracın ödemesi plaka okuma sistemi ile özel bir dijital sistem ile yapılmaktadır. Bu sistem sayesinde her geçişte hızlı ve güvenli ödeme yapmak mümkündür. Fakat ödeme otomatik şekilde yapıldığı için düzenli bakiye kontrollerine ihtiyaç vardır.

Daha fazla içerik için; Yusuf Dikeç Kimdir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com