Sağlık

Ihlamurun Faydaları Neler Mi?

Ihlamurun Faydaları Hakkında bilgi edinmek isteyenlere özel Her gün ıhlamur içersek ne olur? Ihlamurun yan etkileri nelerdir? ve Her gün ıhlamur içilir mi? tek tek değiniyoruz. 👇

Abone Ol

En şifalı bitkilerden biri olan ıhlamur, düzenli ve doğru şekilde tüketilmelidir. Hoş ve yumuşak bir aromaya sahip olan ıhlamur bitkisi genellikle demlenerek, çay şeklinde tüketilmektedir.

Ihlamur çayını demlemek için doğru yöntemi kullanarak, ıhlamurun faydalarından yararlanabilirsiniz.  Ihlamurun faydaları ve zararları nelerdir sorusu pek çok kişi tarafından merak edilmektedir.

Ihlamurun Faydaları Nelerdir?

Ihlamur, antioksidan değeri açısından en yüksek bitkilerden biridir. Özellikle vücutta oluşan iltihaplanmasının giderilmesinde etkili olduğu bilinmektedir. Hoş bir tadı olduğu için içimi oldukça kolaydır. Limon ile birlikte de tüketilebilir. Sıcak suyun içerisine atıldıktan sonra, en fazla 10 dakika demlenmesi beklenmelidir.

Günlük olarak en fazla, 2 ile 4 fincan ıhlamur çayının tüketilmesi yeterli görülmektedir. Ihlamurun faydaları ve sağlık için yararlarının etkilerini görmek için şeker ile birlikte tüketilmemelidir. Ihlamurun faydaları nelerdir kısaca bahsetmek isteriz.

·      Ihlamur çayı soğuk algınlığı için çok yararlıdır. Grip ve nezle gibi hastalıkların daha kısa sürede iyileştirilmesini sağlar. Solunum yolu rahatsızlıklarının semptomlarının azaltılmasını sağlar.

·      Ihlamurun idrar sökücü etkisi de bulunmaktadır. Terletici yapısı sayesinde, idrarın daha kısa sürede ve sağlıklı bir şekilde sökülmesini sağlar.

·      Ihlamurun faydaları adet kanaması ağrılarında yararlıdır. Sakinleştirici ve yatıştırıcı etkiye sahip olduğu için adet sancılarının hafifletilmesini sağlar.

·      Kan damarlarının genişletilmesinde ve kan basıncının düşürülmesinde etkilidir. Ancak ıhlamurun faydaları, sağlık için olumlu etkilerinden yararlanmak için tansiyon hastalarının kullanmaması gerekmektedir.

Ihlamur Ne Gibi Hastalıklara İyi Gelir?

Ihlamurun faydaları soğuk algınlığı ve grip ve nezle gibi hastalıklar üzerinde daha fazladır. Ihlamurun ateş düşürücü özelliği olduğu için solunum yolu rahatsızlıklarında etkilidir.

Özellikle yatıştırıcı özelliğe sahip olduğu için şiddetli öksürük gibi rahatsızlıkların iyileştirilmesinde kullanılmaktadır. Üst solunum yolu rahatsızlıklarının meydana getirdiği tahrişin giderilmesinde de ıhlamur oldukça etkilidir.

Buna da bakın

Kantaron Yağı Faydaları Nelerdir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Ihlamuru Kimler Kullanamaz?

Ihlamurun faydaları bebeklerde kullanımda çok dikkatli olunmalıdır. Bebeklerde ıhlamur kullanımında mutlaka doktor kontrolünde tüketilmesi önerilmektedir.

Tansiyon rahatsızlığı olan kişilerin, ıhlamur kullanması tavsiye edilmemektedir. Ayrıca yatıştırıcı ve gevşeme etkisi olduğu için sakinleştirici ilaç kullanan kişilerin ve kalp hastalarının da ıhlamur tüketiminde dikkatli olması gerekmektedir.

Daha fazlası; Çörek Otu Yağı Faydaları Nelerdir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com