Tv Aktuel

Justin TV Nedir, Ne İşe Yarar? Canlı Maç İzle!

Justin TV Nedir, Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır gibi merak edenler için tam manası ile bir rehber sağlayacak içerik hazır ederek yayına aldık.

Abone Ol

Justin TV, 2007 yılında kurulmuş olan, çevrimiçi video yayın kanalıdır. Web sitesi şeklinde tasarlanmış olan Justin TV yayın kanalı, ismini kurucusu olan Justin Kan’dan almıştır. Justin.tv kurulduğu dönemde ilk olarak, 24 saatlik canlı yayın şeklinde bir “lifecasting” projesi olarak tasarlanmıştı. Ancak ismini duyurmaya başladıktan sonra, üyelerin ve kullanıcıların da kendi canlı yayınlarını yapmaları ile farklı bir platform haline dönüştü.

Canlı yayın yapılan sosyal bir platform şeklinde kullanılan Justin TV, binlerce üyesi ile geniş bir kullanıcı kitlesine de sahip oldu. Justin TV nedir, ne işe yarar sorularını, tüm detayları ile birlikte inceleyelim.

Justin TV’nin Kullanımı

Justin.tv kullanımı oldukça kolay olan bir sosyal platformdur. Kullanıcılar, Justin TV’ye üye olduktan sonra, kendi kanallarını oluşturabilmektedir. Özel canlı yayın cihazları veya bilgisayarlarını kanala bağlayarak, diledikleri zaman ve istedikleri süre boyunca canlı yayın yapabilmektedirler.

İzleyiciler ve Justin TV’ye üye olan diğer kullanıcılar ise; diledikleri canlı yayın kanallarına abone olabilmektedir. Üstelik canlı yayına katılarak, kullanıcılar ile gerçek zamanlı etkileşimde de bulunabilmektedir.

Justin TV platformunda başta spor etkinlikleri olmak üzere, müzik festivalleri veya günlük sohbetler ile ilgili pek çok kanal bulunmaktadır. Her kullanıcıya hitap eden geniş kanal çeşitliliğine sahiptir. Bunun için Justin TV çok kısa bir sürede, dünya genelinde hızla popülaritesini artırmayı başarmıştır.

Justin TV Neden Kapatıldı?

Hızlı bir şekilde yükselen ve pek çok üyeye sahi olan Justin.tv kısa bir süre önce kapatıldı. Justin TV’nin kapatılmasına neden olan pek çok faktör bulunmaktadır. Özellikle internet dünyasında Justin TV’ye rakip olan pek çok sitenin ve kanalın açılması, kapatılmasının en önemli nedenlerinden biridir.

BUNA DA BAKIN

Beyaz Halıdan Çay Lekesi Nasıl Çıkar? İşte Yöntem - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Telif hakkı sorunları da yine Justin TV’nin kapatılmasına neden olan faktörlerden biridir. Justin TV’de yapılan spor yayınları, telif hakkı sorunları ile karşılaşmıştır. Özellikle kanaldaki yayıncıların spor etkinliklerini, ligleri ve oyunları izinsiz bir şekilde yayınlamaları, Justin.tv’nin kapanmasına neden olmuştur.

Bir internet fenomeni olarak bilinen Justin TV’nin kapanması, dijital platformunda en önemli olaylarından biri olarak kabul edilmektedir. Online canlı yayınların öncüsü olan Justin TV, sonraki pek çok benzer kanal ve platforma da ilham kaynağı olmuştur.

Daha fazlası için; Instagram Nasıl Takipçi Kasılır? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com