Sağlık

Kalça Ağrısı Neden Olur? En Önemli Sebebi Bu!

Kalca ağrısı neyin belirtisi olabilir? Kalça ağrısı için ne yapmak lazım? ve Kalçada ağrı için hangi bölüme gidilir? şeklinde bize yöneltilen sorulara en doğru yanıtları bulabilirsiniz.👇

Abone Ol

Kalça Ağrısı Neden Olur?  Kalça ağrısına neden  olduğu durumlardan bazıları bağ ve kas dokusunda oluşan yırtıklar ve yumuşak doku kaynaklı oluşan problemlerdir. Ağrı kasık uyluk ve diz kısmında şiddetli bir his ile başlar. Vücudun harekette olan eklem yerlerine ve yavaşça pelvik kısmına doğru ilerler.

Oturunca artan kalça ağrısı  yanlış oturma pozisyonundan kaynaklı olabilir. Kalça ağrısı ne kısımda bulunan tendon bağ ve kasların zarar görmesi ile oluşur ve sürekli oturan kişinin aynı bölgeye baskı uygulamasından kaynaklı bir aşınma ve yaralanma söz konusu olabilir.

Gece artan kalça ağrısı, günün stresi ve yorgunluğu ile farkında olmadan yapılan yanlış egzersizler tekrarlanan hareketler ağrının gece boyunca artmasına yardımcı olabilir.

 Gece yatmadan önce yapılan ılık bir duş ve ağrıyan bölgeye uygulanan soğuk kompres yardımcı olabilir. Doktorun önermiş olduğu ağrı kesiciler düzenli bir şekilde kullanıldığında ve tedavi yöntemlerinin devam ettirilmesi ile kalça bölgesinde oluşan ağrı zamanla hafifleyecektir. Özellikle gün içerisinde ağrıyı kötüleyecek aktiviteler ve egzersizler yapmamak önceliklidir.

BUNA DA BAKIN

Beyaz Halıdan Çay Lekesi Nasıl Çıkar? İşte Yöntem - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Gün içerisinde çok fazla hareket ediliyorsa belli dinlenme saatleri konulmalıdır. Tüm gün boyunca oturduğu yerden işbaşı yapan kişilerin de mutlaka günde 1-2 saat egzersiz yapmaları önerilir.

Ağrı dayanılmaz boyutlara ulaştığında doktora gidilerek röntgen görüntüleme ve benzeri bütün testlerle ilgili ağrının altında yatan neden bulunur. Uygun tedavi yöntemi doktorun yazmış olduğu krem ve reçetelerle başlar. Anatomik yapıda kalça ağrısına neden olan bir travma ya da doğuştan gelen bir durum olduğunda ise Küçük cerrahi operasyon gerekli olabilir .

Sol Kalça Kemiği Ağrısı Neden Olur?

Sol kalça ağrısı, yanlış yatış pozisyonu, yapılan egzersizler, kireçlenme, tendon sıkışması, iltihaplanma ve benzeri durumlar kalça kemiğinin şiddetli ağrımasına neden olabilir. Kalça ağrılarında kasık bölgesinde de hafif şekilde ağrı gözlemlenir.

Genç yaşta kalça ağrısı dengesiz beslenme sağlıksız yaşamı ya da anatomik yapıdan kaynaklı olabilir. Ağrıyan bölgeye 2-3 saatte bir buz kompresi uygulamak yeterli olabilir. Ağrı  dayanılmaz kalça ağrısı olarak şiddetlenmiş ise en yakın sağlık kuruluşuna gitmek gerekir.

 Daha fazla bilgi için; Asprin Sprey Ne İşe Yarar? Asprin Sprey Türk Malı Mı? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com