Yaşam

Kedi Tasması Modellerinde En Rahat Olanlar Hangileri

Kedi Tasması Modellerinde En Rahat Olanlar Hangileri? başlıklı içeriğimiz ile sizlerde aradığınız pek çok farklı soruya güzel yanıtlar alabilirsiniz.

Abone Ol

Kedi Tasması Modellerinde En Rahat Olanlar Hangileri?

Kedi tasması modelleri arasında birden fazla seçenek bulmak mümkün. Bu yüzden kişiler hayvan dostları için en rahat modeli aramaktadır.

Tasma alırken bazı durumlara dikkat etmek gerekmektedir. Bu özellikleri olan tasmalar kullanılabilir. Dikkat edilmesi gerekenler:

·       Güvenilirlik (kaçma durumu için)

·       Rahat nefes aldıran kumaş kullanımı

·       Dayanıklı malzeme

·       Kimliklendirmeye uygun

·       Boyutu ayarlanabilir olmalıdır.

Kediye Tasma Takmak Doğru mu?

Düzgün kullanıldığı takdirde kedi tasması takmak doğru bir davranış olacaktır. Kedinize ait kimlik sayesinde kaybolması durumunda kolaylıkla bulabilirsiniz.

Dışarıda rahat bir şekilde gezintiye çıkarabilirsiniz. Kedinize taktığınız tasma nefes olmasını zorlaştırmıyorsa ve hareketini kısıtlamıyorsa gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Kediniz tasma takma konusunda sorun yaşıyorsa ilk kullanımda veterinerden yardım almanız uygun olacaktır.

Ev Kedisi Tasmayla Gezdirilir mi?

Ev kedileri elbette tasmayla gezdirilebilir. Ancak bu süreçte oldukça dikkatli olmak gerekmektedir. Ev kedileri oldukça hassas canlılardır. Kendilerini dışarıdaki tehlikeye karşı tam olarak koruyamayabilirler. Bu yüzden oldukça dikkatli olunmalıdır. Üstelik ev gibi sınırlı alandan çıkmak kedilerin sağlığı açısından da oldukça faydalıdır.

Kedi Tasması Kaç Aylıkken Takılır?

Evde beslenen kedi arada dışarıya çıkarılıp gezdirilmek isteniyorsa tasma takılması uygun olacaktır. Aksi halde kedinin güvenliği tehlikeye atılmış olacaktır.

Kedinizle ilgili böyle bir düşünceniz varsa tasmaya alıştırmak için erken başlamalısınız. Yavru kediler için bu süreç 8-12 hafta arasında genç kedilerde ise 4-6 aylık arasında tasma alıştırması yapılmalıdır.

Tasma Kediyi Rahatsız Eder mi?

Kedi tasması uygun şekilde ayarlandığı takdirde kediyi rahatsız etmeyecektir. En önemlisi nefes alması için uygun boşluk bırakılırken aynı zamanda kaçmayacağı şekilde de ayarlanmalıdır. Kedi tasması için 2 parmak kuralı vardır. 2 parmaklık ölçüde tasmada boşluk bırakılması gerekmektedir.

Daha nice; SAĞLIK HABERLERİ BURADA!