Yaşam

Kedi Tırmalama Tahtası Modellerinde En İyiler!

Kedi Tırmalama Tahtası Modellerinde En İyiler! Kedi tırmalama tahtası alınmalı mı? Kedi tırmalama tahtası kaç lira? ve Kedi tırmalama ipi kaç mm olmalı? soru başlıkları için en özel yanıtları sizler için veriyoruz. 👇

Abone Ol

Kedi Tırmalama Tahtası Modellerinde En İyiler!

Kedi tırmalama tahtası denince çoğu kişinin aklına 1-2 seçenek gelebiliyor. Ancak düşünülenin aksine birçok kedi tırmalama tahtası seçeneği mevcuttur. En iyi kedi tırmalama tahtası modelleri:

·       Ferplast kedi tırmalama tahtası

·       Petstages karton kedi tırmalama tahtası

·       Trixie kedi tırmalama tahtası

·       Catit kedi tırmalama tahtası

Bahsedilen ürünler en çok tercih edilen kedi tırmalama tahtaları arasında yer alır.

Kedi Tırmalama Tahtası Alınmalı mı?

Bakıldığı zaman kedi tırmalama tahtası almak çoğu uzman tarafından önerilmektedir. Kedilerin doğal yaşamlarından kopmamaları ve doğal davranışlarını desteklemek için oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra fiziksel sağlık açısından da faydalıdır. Tırmalama tahtası bulunduğu için kedi enerjisini orada atarak evdeki mobilyalara zarar vermeyecektir.

Kedi Tırmalaması Hangi Durumlarda Tehlikeli?

Kedi tırmalaması normal şartlarda zararsızdır. Ancak bazı durumlarda dikkat edilmesi gerekmektedir. Kedinin tırmaladığı bölgede ciddi bir yaralanma söz konusuysa doku yaralanması olabileceği gibi enfeksiyon riski de olur. Kedinin tırmaladığı kişide alerji varsa kişide şişlik ve kızarıklık gibi durumların görülmesi mümkün olabiliyor.

Kedi Tırmalama İzine Ne İyi Gelir?

Kişiyi kedi tırmaladıktan sonra derin bir yara oluşumu varsa sağlık kuruluşuna gitmek gerekmektedir. Daha küçük bir yara ya da çizik varsa öncelikle bölge yıkanıp temizlenmelidir. Yaraya uygun solüsyon kullanılmalı ve yaranın hava alınması sağlanmalıdır. Dikkat edilmesi gereken bir diğer konuysa yaraya temastan özellikle kaşımaktan kaçılması gerekmektedir.

Kedilerin Koltukları Tırmalamasını Nasıl Engellerim?

Tırmalama tahtaları kediler için büyük önem taşımaktadır. Kedi tırmalama tahtası olmadığı takdirde kediler muhtemelen mobilyalara yönelecektir. Kedilerin koltukları tırmalaması için tırmalama tahtası alınması uygun olacaktır.

Bu sayede onlara daha rahat bir ortam sağlanmış olacaktır. Kedinin tırmalamayı sevdiği yüzeylere uygun olacak şekilde tırmalama tahtası temin edebilirsiniz.

Daha nice; YAŞAM HABERLERİ BURADA!