Sağlık

Kıl Dönmesi Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci

Kıl Dönmesi Ameliyatı Kaç Günde İyileşir? Kıl Dönmesi Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci hakkında tüm merak edilen konuları içine almakta olan makalemiz sizler için yayında 👇

Abone Ol

Kıl dönmesi ameliyatı sonrası, durumun teşhis edilmesi ile birlikte hemen yapılması gereken cerrahi bir operasyondur. Kıl dönmesi, kendiliğinden iyileşen bir sağlık problemi değildir. Aksine ihmal edildiğinde ve tedavi edilmediğinde daha ilerleyerek, geniş bir alana yayılabilir.

BUNA DA BAKINIZ;

Dikişler Alındıktan Sonra Banyo Yapılır mı? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Kıl dönmesi ameliyatı kısa sürede iyileşebilir. Ameliyattan bir hafta sonra, kişinin günlük işlerine veya çalışma hayatına dönmesinde herhangi bir sakınca görülmemektedir.

Kıl Dönmesi Ameliyatı Sonrası Kaç Gün Yatılır?

Kıl dönmesi ameliyatı sonrası, kişinin taburcu olması beklenir. Hasta taburcu olduktan sonra, bir haftanın ardından pansuman ile yara kapatılmaktadır. Daha sonra pansumanın kaldırılması ile birlikte hasta rahat bir şekilde duş alabilir.

Kıl dönmesi ameliyatından iki hafta sonra dikişlerin alınması gerekmektedir. Dikişlerin alınması ile birlikte hasta gündelik yaşantısına devam edebilir.

Kıl Dönmesi Açık Yara Ne Zaman Kapanır?

Kıl dönmesi açık yara ne zaman kapanır sorusunu, detayları ile birlikte ele alalım. Kıl dönmesi açık yara tedavisi için düzenli olarak bölgeye pansuman yapılması gerekmektedir. Ancak bu sayede yara olan bölgenin, sağlıklı bir şekilde iyileşmesi beklenmektedir.

Kıl dönmesi açık yara iyileşme süresi, ortalama olarak 1 veya 2 ay içerisinde tamamlanır. Yara olan bölgede enfeksiyon ve farklı bir komplikasyon meydana gelme olasılığı ise; %20 civarındadır.

Kıl Dönmesi Ameliyatı Sonrası Ağrı Olur mu?

Kıl dönmesi ameliyatı, hayati bir risk oluşturmayan ameliyat türlerinden biridir. Ameliyatın ardından genellikle ağrı kesici ilaç kullanımına gerek duyulmamaktadır. Ancak hastalara bakıldığında çoğunluklu olarak, hafif düzeyli sancı veya ağrı hissettikleri görülmektedir. Kıl dönmesi ameliyatı sonrasında, haftalarca pansuman yapılmasına gerek yoktur. İlk 72 saat ve bir hafta sonra pansuman yapılması yeterli görülmektedir.

Kıl Dönmesi Ameliyatı Sonrası Ne Yapılmamalı?

Kıl dönmesi ameliyatı sonrası hastanın öncelikli olarak, doktorun önerilerini dikkate alması ve uygulaması gerekmektedir. Kişinin kişisel hijyenine dikkat etmesi, ameliyatlı bölgenin ve yaranın daha sağlıklı iyileşmesini sağlayacaktır.

Ameliyatın ardından ilk bir hafta süre boyunca, kişinin bölgeye ağırlığını vermemesi önerilmektedir. Ayrıca yaraya baskı yapacak şekilde oturmaması ve yatmaması da beklenir.

Daha çok; sağlık haberi