Gündem

KPSS'de Şaşırtıcı An: Altın Kolyeden Vazgeçemedi, Sınava Girmedi

KPSS Ortaöğretim oturumu sırasında Ankara'da yaşanan ilginç bir olay, sınav heyecanına damga vurdu. 2 milyona yakın adayın ter döktüğü sınavda, bir kadın aday, altın kolyesini bırakmak istemeyince sınava girmeyi reddetti. Olay, sınav sabahı sınav merkezlerinde yaşanan sıkı güvenlik önlemleri sırasında meydana geldi.

Abone Ol

Altın Kolyeden Vazgeçemedi

Ankara'da, sınava katılmak için sabah saatlerinde sınav merkezine gelen kadın aday, üzerindeki takıların çıkarılması gerektiği uyarısıyla karşılaştı. Ancak, altın kolyesini kimseye teslim edemeyeceğini belirten kadın, sınava girmemeyi tercih etti. Diğer adaylar, sınav kuralları gereği üzerlerindeki takıları ya emanetçilere bıraktı ya da ailelerine teslim etti. Ancak bu aday, kolyesinden vazgeçmeyerek sınav fırsatını kaçırdı.

Sınav Giriş Belgesi Eksik Olan Aday da Giremedi

Sınav günü yaşanan bir diğer olayda, bisikletle sınav merkezine gelen bir erkek aday, sınav giriş belgesinin çıktısını almamıştı. Görevlilere belgesini cep telefonundan göstermek isteyen aday, sınava alınmadı. Sınav giriş belgesinin mutlaka basılı olarak getirilmesi gerektiği için bu aday da sınavdan geri döndü.

ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS Ortaöğretim oturumuna 1 milyon 864 bin 867 aday katıldı. Sınava giriş saat 09.00 itibarıyla başladı ve adaylar saat 10.00’a kadar sınav merkezlerine alındı. Sınavda, adaylara genel yetenek ve genel kültür testlerinden toplam 120 soru soruldu ve sınav 130 dakika sürdü.