Eğitim

KYK Yurtları 2024-2025 Dönemi İçin Açılış Tarihi Belli Oldu!

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarının açılış ve kayıt tarihleri açıklandı. 2024-2025 eğitim öğretim yılına hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

Abone Ol

KYK Yurt Kayıtları 7 Eylül'de Sona Eriyor

KYK yurtlarına yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin, 7 Eylül 2024 saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Öğrenciler, taahhütname onayını verip ilk kayıt ücretini ödedikten sonra yurtlara yerleşebilecekler.

Öğrencilerin kayıt sürecini sorunsuz tamamlamaları için işlemlerini zamanında yapmaları önem taşıyor. 7 Eylül tarihi itibarıyla kayıt işlemlerini gerçekleştiren öğrenciler, belirtilen tarihte yurtlarına yerleşebilecek.

KYK Yurtları Ne Zaman Açılacak?

Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarının açılış tarihi illere göre farklılık gösterebiliyor. KYK, üniversitelerin akademik takvimine uygun olarak yurtlarını kademeli şekilde hizmete açıyor. 2024-2025 eğitim dönemi öncesinde yurtların büyük bir kısmı, öğrencilerin eğitim alacakları şehirlerde hazır hale gelecek.

Yaz döneminde sınav, staj veya Cumhurbaşkanlığı staj programı gibi nedenlerle nöbetçi yurtlar da hizmet vermeye devam etti. Öğrenciler, yurtlarının kesin açılış tarihlerini kaldıkları şehirlerdeki KYK müdürlüklerinden öğrenebilirler.

KYK yurtlarına yerleşen öğrencilerin, ilk kayıt ücretlerini ödedikten sonra düzenli yurt ücretlerini her ayın sonuna kadar ödemeleri gerekiyor. Ancak, 2024-2025 eğitim dönemine özel olarak eylül ayı yurt ücretleri için öğrencilere 15 Eylül saat 23:00’e kadar ödeme süresi tanındı. Bu süre zarfında ödeme yapmayan öğrencilerin yurt kayıtları iptal edilecektir.