Yaşam

Makarna Sosu Tarifi! Dünyanın En İyisi!

Makarna Sosu Tarifi, Makarnanın sosu nasıl yapılır? Salçalı makarna sosu nasıl yapılır? Makarnaya hangi sos kullanılır? ve Makarna için domates sosu nasıl yapılır? şeklinde ne özel sorulara yanıtlar vermekte olan içeriğimiz... Hemen keşfet 👇

Abone Ol

Makarna Sosu Tarifi

Makarna sosu tarifi, vakti az olanlar için en pratik hali ile sizlerle! Sizler de makarnayı en lezzetli hali ile yemek istiyorsanız, hızlı makarna sosu tarifini deneyebilirsiniz.

Kıymalı, kremalı, ton balıklı, acılı veya domates soslu makarna tarifleri ile farklı menüler hazırlayabilirsiniz.

Makarna sosu denildiğinde akla ilk olarak, domates sosu gelmektedir. Birkaç domatesi rendeledikten sonra, bir tavanın içerisinde tereyağını eritin.

Üzerine sarımsakları ekleyerek kavurun. Rendelediğiniz domatesleri ve baharatları da ekleyerek, muhteşem bir makarna sosu hazırlayabilirsiniz. En popüler makarna sosu çeşitleri nelerdir ve pratik sos tarifini birlikte inceleyelim.

Makarnanın Sosu Nasıl Yapılır?

Pratik makarna sosu yapmak için sadece domates sosu, salça, sarımsak ve baharatları kullanabilirsiniz.

Lezzetli makarna sosu yapmak için işin püf noktası, kurutulmuş fesleğen kullanmaktır. Makarnayı haşladıktan sonra, sos tenceresinin içerisine, makarnanın haşlama suyundan 2 kepçe kadar ekleyin.

Hazırladığınız sosu, bu suyun içerisinde pişirin. Ardından makarnaları sos ile buluşturabilirsiniz. Sos çekene kadar makarnayı 5 dakika daha pişirmeniz yeterli olacaktır. Bu pratik makarna sosu ile çok lezzetli ve pratik bir tarif hazırlayabilirsiniz.

Salçalı Makarna Sosu Nasıl Yapılır?

  • Salçalı makarna sosu yapmak çok kolaydır. Sos tavasının içerisine az bir miktar zeytinyağı veya sıvı yağ ekleyin.
  • Üzerine ezilmiş sarımsakları ekleyerek, birkaç dakika kavurun. Ardından salçayı da ekleyerek, kavurmaya devam edin. Haşladığınız makarnanın suyundan birkaç yemek kaşığı salçanın üzerine ekleyin.
  • Ardından sosun kıvam alana kadar pişirilmesi gerekmektedir.
  • Suyunu süzdüğünüz makarnayı sos tavasının içerisine alın. Birkaç dakika sos ile birlikte karıştırarak, pişirmeye devam edin.
  • Salçalı makarna sosu tarifi içerisine istediğiniz baharatı da ekleyebilirsiniz.

Makarna Sosu Çeşitleri Nelerdir?

Birbirinden lezzetli ve çok pratik makarna sosu çeşitleri arasından seçim yaparak, her güne farklı bir tarif hazırlayabilirsiniz.

En popüler ve en çok yapılan makarna sosu çeşitleri arasında bolonez, beşamel, pesto, arabiata sosları yer alır.

Bunlar dışında carbonara, marinara ve napoliten makarna sosları da oldukça lezzetlidir. Herkesin damak zevkine uygun olan bu makarna sosu çeşitleri ile misafirlerinize eşsiz yemekler hazırlayabilirsiniz.

Daha nice; benzer haberler burada!