Gündem

Maymun Çiçeği Virüsü Belirtileri

Maymun Çiçeği Virüsü Belirtileri Nelerdir, hangi şekilde anlamak daha kolaydır. Dünyayı sarsan yeni bir salgın hastalık olan bu maymun çiçeği virüsü için bilinmesi gereken belirtileri sıraladık 👇

Abone Ol

Maymun çiçeği virüsü belirtileri genel olarak yüksek ateş, boğaz ağrısı ve vücutta döküntü şeklindedir. Bununla beraber kas ve baş ağrısı, kaşıntı gibi belirtiler de baş gösterir. Bu belirtiler kişiden kişiye farklılık göstermekle birlikte virüs bazen çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabilmektedir.

Maymun çiçeği virüsü belirtileri olarak genel semptomlar aşağıda maddeler halinde yer alır.

·      Vücudun belli bölgelerinde döküntü (Yüz, ayak tabanı, avuç içleri, göğüs ve genital bölge)

·      Yüksek ateş

·      Baş ve kas ağrısı

·      Yüz, ayak tabanı ve avuç içlerinde yayılan döküntüler

·      Lenf düğümlerinde şişlik,

·      Vücudun döküntü olan yerlerinde şiddetli kaşıntı

·      Halsizlik

·      Solunum sistemi problemleri

Maymun çiçeği virüsüne neden olan mpox adı verilen virüs vücudun şiddetli derecede döküntü ve kaşıntıya sebep olması ile başlar. Ardından ateş ve haksızlık ile diğer semptomlar görülmeye başlar.

Maymun Çiçeği Virüsü Nasıl İyileşir?

Deride maymun çiçeği görüntüsü su toplamış gibi kabartılarla belli olur. Kaşıntı ve hassasiyet de ciddi belirtiler arasındadır. Hastalığın tedavisi olarak bazı rahatlatıcı ilaçlar ile semptomların şiddeti azaltmak mümkündür. Maymun çiçeği tedavisine ek olarak hekimin önerdiği ilaçları düzenli olarak kullanmak ve ciltte kaşıntıya neden olacak herhangi bir artı durumdan uzak durmak önceliklidir.

Dünya Sağlık Örgütü’nden Maymun Çiçeği Virüsü Acil Durumu! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Maymun Çiçeği Virüsü İnsandan İnsana Bulaşır Mı?

Maymun çiçeği nasıl olur? Maymun çiçeği virüsü cilt lezyonlarının baş göstermesi ile ortaya çıkan bir durumdur. Kişiden kişiye sadece vücut sıvıları yolu ile geçmesi söz konusudur. Hastalığın ilerleyen safhalarında ateş halsizlik ve kaşıntı gözlemlenir.

Maymun çiçeği hastalığı nasıl bulaşır? Hastalığın bulaşması sadece vücut sıvılarının birbirine karışması sonucu ortaya çıkar. Kişilerin kendini koruması için kişisel hijyenine dikkat etmesi ve kan, tükürük gibi vücut sıvılarından uzak durmak için kaşık çatal bardak havlu gibi kişisel eşyalarını hijyenik tutması önemlidir. 

Maymun çiçeği kaç günde geçer? Maymun çiçeği hastalığı ortalama olarak 14 ila 21 gün içerisinde geçer. Fakat bu süre belirtilerin şiddet ya da kişinin bağışıklık sistemine bağlı olarak daha uzun olabilir.

Maymun çiçeği ölümcül müdür? Bu hastalıkta ölüm oranlarının çok yüksek olmaması ile birlikte tehlike durumu ortadır.

Daha fazlası için; Dünya Sağlık Örgütü’nden Maymun Çiçeği Virüsü Acil Durumu! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com