Yaşam

Meteoroloji'den Marmara ve Ege'ye Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'deki yedi şehir için kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Edirne, Çanakkale ve Balıkesir'de beklenen yağışların sel ve su baskınlarına yol açabileceği belirtiliyor. MGM, bu bölgelerde yaşayanları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Abone Ol

Yağışlar Akşam Başlıyor

MGM’nin tahminlerine göre, sağanak yağışlar bu akşam saat 21.00 sıralarında başlayacak ve çarşamba günü öğleden sonraya kadar devam edecek. Özellikle Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de kuvvetli sağanak yağışların etkili olacağı vurgulanıyor. İzmir çevresinde ise yağışların yer yer çok kuvvetli olabileceği öngörülüyor.

Meteoroloji, bu yağışların kuvvetli rüzgar, yıldırım, yerel dolu yağışı ve su baskınlarına neden olabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Özellikle şehirlerde yağışın yol açabileceği olumsuz etkiler arasında ulaşımda aksamalar, yerel su baskınları ve kuvvetli rüzgarın neden olacağı sorunlar bulunuyor. MGM, yağış miktarının metrekareye 21 ila 75 kilogram arasında değişeceğini belirtiyor.

Dikkatli ve Tedbirli Olunmalı

MGM, yaptığı açıklamada sel, su baskını, yıldırım ve dolu gibi tehlikelere karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi. Özellikle bu tür hava koşullarının sık görüldüğü Ege ve Marmara bölgelerinde yaşayanlar, su taşkınlarına ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı hazırlıklı olmalı. Yağışların özellikle İzmir ve çevresinde çok kuvvetli olabileceği tahmin edildiğinden, bu bölgedeki vatandaşların daha da dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

Yağışların yarın öğleden sonra saat 15.00'e kadar devam etmesi bekleniyor. Bu süre zarfında, MGM’nin yaptığı uyarıları dikkate almak ve gerekli önlemleri almak, olası can ve mal kayıplarının önlenmesi açısından büyük önem taşıyor.