Sağlık

Metpamid İlacı Ne İşe Yarar?

Metpamid İlacı Ne İşe Yarar? Metpamid hangi durumlarda kullanılır? Metpamid uyku yapar mı? ve Metpamid ishal yapar mı? gibi meşhur soruların en doğru açıklarımını burada keşfedin!👇

Abone Ol

Metpamid İlacı Ne İşe Yarar?

Metpamid İlacı Ne İşe Yarar? Metpamid Yemek borusu ve mide problemleri için uygun bir tedavi yöntemi olan ilaçtır.

BUNA DA BAKIN;

Kediler Neden Kusar? Kusma Rengi Sebebini Açıklıyor! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Bulantı ve kusmayı tedavi etmek başta olmak üzere mide boşalması geciken kişilerin yaşamış olduğu semptomları hafifletmek ve tedavi etmek amacıyla kullanılır.  Ayrıca reflü hastalığına iyi gelen ve mide asidini kontrol altına alınmasına etkisi olan bir ilaçtır.

Metpamid ne kadar sürede etki eder?

Metpamid yutulduktan 30 ile 60 dakika içerisinde etkisini göstermeye başlar. Iv uygulaması sonrasında ilk 1 ile 2 dakika, IM uygulamasından sonra 10 ile 15 dakika içerisinde etkisini göstermeye başlar. İlaç etkisini 1-2 saate kadar sürdürmeye devam eder.

Metpamid yan etkileri gözlemlendiğinde en belirgin yan etkiler aşağıda maddeler halinde yer alır.

·      Şiddetli uyuklama hali

·      Sersemlik ve yorgunluk

·      Huzursuzluk

·      Bağırsak hareketlerinde yavaşlama ve bozukluk

·      Uykusuzluk

·      Bulantı ve baş ağrısı

Yukarıda bahsi geçen yan etkiler meydana gelip şiddeti arttı takdirde en yakın sağlık kuruluşuna gitmek önceliklidir. İlacın günlük dozajını yeniden değerlendirilmesi ve doktor kontrolü gereklidir.

Metpamid ilacının aşırı doz halinde alınması sonucunda uyuşukluk, aşırı halsizlik ve yön tayin edememe gibi bazı semptomlar ortaya çıkar. İlgili bu bulgular ortaya çıktığında doktor kontrolü gereklidir.

Doktor tarafından herhangi bir başka kullanım dozu uygun görülmediği takdirde ya da acil durumlarda antikolinerjik etkisi olan ilaçlarla durum kontrol altına alınabilir.

Metpamid Nasıl Kullanılır?

Metpamid ilacının kullanımı ve tozu yetişkinlerde günlük 10 mg, 6 ile 14 yaş arası kişilerde günlük 2,5 ile 5 mg, 6 yaşından daha küçük çocuklarda ise kilo başına günlük 0,1 mg alınması gerekir.

Ağızdan alınıp bir miktar su ile yutulan ilaç 15 dakika ile 30 dakika içerisinde etkisini göstermeye başlar.

Metpamid uyku yapar mı? Metpamid ilacının kullanımı esnasında uyuşukluk ve halsizlik gözlemlenir. Buna bağlı olarak uyku rutininde bozukluk ve seyrek olarak uykusuzluk gözlemlenir. Ayrıca sersemlik halsizlik ve huzursuzluk da diğer yan etkiler arasında yerini alır.

İlgili bu semptomlar kişinin yaşam kalitesini etkilediği takdirde yeniden günlük kullanım dozu doktor tarafından ayarlanmalıdır.

Metpamid İlacı Ne İşe Yarar gibi nice; SAĞLIK HABERLEİR BUARADA!