Gündem

MSB'den Ağustos Askerlik Celbi İçin Kritik Tarih Açıklaması!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), ağustos ayında askere gidecek olan yükümlüler için askerlik yerlerinin ne zaman açıklanacağını duyurdu. Yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ve er statüsündeki yükümlülerin merakla beklediği tarihler belli oldu.

Abone Ol

MSB Askeralma Genel Müdürlüğü, seçim ve sınıflandırma sonuçlarının 2 Ağustos 2024 tarihinde e-Devlet üzerinden duyurulacağını açıkladı. Bu tarihten itibaren yükümlüler, askerlik yerlerini öğrenebilecekler. Ayrıca, sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacak.

Celp ve Sevk İşlemleri

Milli Savunma Bakanlığı'nın yaptığı yazılı açıklamada, yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerin, celp ve sevk döneminde belirtilen mazeretleri olmaksızın bakaya kalmaları durumunda er statüsünde askere sevk edilecekleri belirtildi. Sevk belgesi, sevk tarihinden 10 gün öncesinden itibaren e-Devlet veya askerlik şubelerinden alınabilecek.

Yükümlüler, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nde bulunan adres ile eğitim birliği arası mesafe dikkate alınarak yol ve iaşe bedeli alacaklar. Bu ödemeler, kimlik belgeleri ile PTT şubelerinden veya PTT kartı ile PttMatiklerden alınabilecek.

Banka ve GSM Hatları

Askerlik hizmeti süresince kullanılmak üzere banka kartı bulunmayan yükümlüler, herhangi bir banka şubesine başvurarak hesap açtırabilecekler. Ayrıca, sivil hayatta kullanılan cep telefonu hatları, yetkili GSM bayilerine başvurarak herhangi bir ücret ödemeden kısıtlı hatta çevrilebilecek. Terhis olduktan sonra bu hatlar tekrar sivil hayattaki özelliklerine döndürülebilecek.

Sevk belgesini almayanlar veya sevk edildikleri sınıf okulu/eğitim merkezlerine katılmayanlar hakkında bakaya işlemi yapılacak. 7179 sayılı Askeralma Kanunu’nun 27’nci maddesi gereğince bu duyuru yükümlülere tebliğ mahiyetindedir.

Askerlik Yerleri Nasıl Öğrenilir?

Yükümlüler, askerlik yerlerini e-Devlet'teki "Er Sınıflandırma, Yedek Astsubay, Yedek Subay ve Bedelli Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama" hizmetlerinden öğrenebilirler. Bu hizmete, "Yedek Subay Sınıflandırma Sonucu" veya "Er Sınıflandırma Sonucu" ifadelerini yazarak ulaşmak mümkündür.

Başvurularınızı ve sorgulamalarınızı kaçırmayın, MSB'nin resmi internet sitesi ve e-Devlet üzerinden gerekli bilgilere erişin. Ağustos celbi için tarihler yaklaşıyor, hazırlıklarınızı tamamlayın.