Eğitim

Nebe Suresi Oku

Nebe Suresi'nin Arapça Okunuşu ve Fazileti ölümden sonraki hayatı konu alan ve Müslümanların bilmesi gereken en önemli surelerden biridir.

Abone Ol

Nebe Suresi Oku

Nebe Suresi'nin Arapça Okunuşu ve Fazileti (Amme Suresi olarak da bilinir) ölümden sonraki hayatı konu alan ve Müslümanların bilmesi gereken en önemli surelerden biridir. Nebe Suresi oku! Bazı dini kaynaklara göre Amme Nebe Suresi pek çok hikmet içermektedir ve özellikle ikindi namazlarından sonra okunması tavsiye edilmektedir. Kur'an-ı Kerim'in her ayeti ve suresi Allah (cc)'ın bir sözüdür ve farklı bir anlam taşımaktadır.

Hz Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in, Allah'ın varlığı ve birliği ve evrenin yaratılışıyla ilgili diğer peygamberlerin tevhit uğruna mücadelesinde yaşadığı zorlukları anlatan Yasin Suresidir. Birçok sure ve ayette sırlar ve hikmetler bulunur, Öldükten sonra kabir azabından koruyan, Mülk suresi olarak da bilinen Sure de buna dahildir. Son cüzünde veya 30. cüzünde yer alan Nebe Suresi aynı zamanda Amme Suresi olarak da anılmaktadır. Nebe/Amme Suresinin ana temaları şunlardır: Dünyanın sonu, ölümden sonra diriliş, hüküm, ceza ve mükâfatıdır.

Nebe Suresi Kaç Ayet ve Cüzdür?

Nebe Suresi aynı zamanda Amme Suresi olarak da bilinir ve adı ikinci ayette geçen "en-Nebe" kelimesinden gelir. "Ayrıca" kelimesinin anlamına baktığınızda "haber" anlamına geldiğini görürsünüz. Bu sure toplam 40 ayetten oluşmakta olup Mekke'de nazil olmuştur. Amme Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 30. Suresi, 581. sayfada bulunmaktadır. Kur'an-ı Kerim'de sırasına göre 78., azalan sıraya göre ise 80. suredir. Nebe suresini okumak birçok derde derman olmaktadır. Allah Nebe suresini okuyanı dünya dağları misliyle sevaplandırır.  

Nebe Suresi'ni her gün okuyanların geçimleri artar ve zenginleşir. İkindi namazından sonra Nebe Suresi'ni okuyan, dünyada ve ahirette huzur ve mutluluk bulur. Allah, Nebe suresi okumayı alışkanlık haline getirenleri hırsızlardan ve zalimlerden korur. Zor anlarında Nebe Suresi'ni okuyan kişi huzura kavuşur.  Melekler Nebe suresini okuyanlar için sürekli bağışlanma dilerler.