Gündem

Okullar Ne Zaman Açılacak 2024 2025

Okullar Ne Zaman Açılacak 2024 2025 Dönemi için eğitim hayatı ne zaman başlıyor. Güncel açılış tarihlerini tüm öğrenciler için burada açıklıyoruz 👇

Abone Ol

Okullar Ne Zaman Açılacak 2024 2025 eğitim ve öğretim yılının 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacağı duyurulmuştur. 1 sınıf Okullar ne zaman açılacak 2024? Yeni eğitim öğretim yılında okula başlayacak miniklerin ve ailelerin heyecanı artarken birinci sınıfların okula başlama tarihi uyum haftası nedeni ile ve okulu daha yakından tanıma fırsatı yakalama şansı ile 2-6 Eylül tarihlerinde bir hafta erken olarak okula başlayacaklardır.

Okullar ne zaman açılacak 2024 lise ve orta öğretimliler için tarih yine 9 eylülü göstermektedir.

Öğretmenleri kapsayan konu olarak isteğe bağlı ya da mazeret sunarak yer değişikliği için ilgili başvuru ve işlemlerin yine Eylül ayının ilk haftalarında gerçekleşecek olması söz konusudur. Dolayısıyla 2024 2025 eğitim ve öğretim yılının ilk haftalarında idarecilerin ve öğretmenlerin yer değişikliği yapılabilecektir. Yine aynı dönemde kurul ya da zümre toplantıları için gerekli hazırlıklar da ele alınabilecektir.

Okullar Ne Zaman Açılacak 2024'e Kaç Gün Kaldı?

Heyecanlı bekleyiş devam ederken 2024 2025 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi 9 Eylül 2024 tarihinde başlayıp 17 Ocak 2025 tarihinde sona erecektir.

Okulların açılması için gün sayan öğrenciler için 2024 ve 2025 eğitim öğretim yılı takvimi MEB tarafından açıklandı. İlgili resmi internet adresine giriş yaparak takvime ulaşmak mümkündür.

Emekli Maaş Zamları ve Gelecek Beklentileri! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Yeni eğitim öğretim yılını kapsayan öğrenci, öğretmen ve veliler hazırlıklarını başlatırken özellikle birinci sınıflar için yeni olan bu süreçte uzmanlar bazı konulara dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı. Okula yeni başlayan minikler için sürecin daha hızlı pozitif etkiye ve uyuma dönüşmesi için sakin kalmanın ve önceden okulu gezdirmenin okul alışverişine çocuğu da dahil etmenin yararlı olacağının altı çizildi.

Ders çalışma yeni şeyler öğrenmeye hazır olma sınıf içinde uyumlu olma ve toplu etkinliklere katılabilme gibi becerilerin zaman içerisinde çocuğun güven çerçevesinde geliştiği belirtildi. Okul zamanının verimli geçmesi için bir düzen kurmanın ve yeni düzene çocuğu olumlu bir bakış acısı ile anlatmanın sürece katkısı oldukça fazla olduğundan ebeveynler bu konuda uzmanlar ve öğretmenler tarafından uyarıldı.

Daha fazlası için; Kabızlığa Ne İyi Gelir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com