Gündem

Otoyol ve Köprü Ücretlerine Feci Zam!

Otoyol ve Köprü Ücretlerine yeni gelen zamlar neticesinde artık ücretler de büyük bir değişime gidildi. Sık sık bu güzergahı kullananlara gereken listeyi sunuyoruz.

Abone Ol

Otoyol ve Köprülere Zam

Otoyol ve köprülere zam yazılı açıklama ile KGM tarafından açıklanmıştır. Yapılan bu açıklama sonucundan köprü ve otoyol ücretlerinde bir takım değişikliğe gidildiği görülmüştür. 15 Mayıs 2024 tarihinden itibaren KGM ile YİD (Yap İşlet Devret) kapsamında gerçekleştirilen düzenleme özel şirket tarafından işletilen bütün köprü ve otoyollarda fiyat düzenlemesi yapılmıştır.

Yeni Otoyol ve Köprü Ücretleri

KGM ve YİD tarafından yapılan düzenlemeleri genel olarak maddeler halinde ifade etmek daha uygun olur.

·      15 Temmuz Şehitler Köprüsü tek yön olarak otomobil geçişlerini 24 TL olarak belirlemiştir.

·      Fatih Sultan Mehmet Köprüsü tek yön olarak otomobil geçişleri de 24 TL olarak belirlenmiştir.

·      Osmangazi Köprüsü’nün otomobil geçiş ücreti ise 399 TL olarak belirlenmiştir.

·      Yavuz Sultan Selim Köprüsü için otomobil geçişleri güncel ücret olarak 49 TL olarak belirtilenmiştir.

·      1915 Çanakkale Köprüsü otomobil geçiş ücreti 419 TL olurken, Ankara Niğde otoyolu için geçiş ücreti 295 TL olarak güncellendi. 

Buna da bakın

Maymun Çiçeği Virüsü Belirtileri - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Şehirlerin birbirine bağlanmasına yardımcı olan otoyollar ve bazı köprülerde geçiş ücreti alınması söz konusudur. Zaman ilerledikçe ve bazı ekonomik durumlar süregeldikçe geçiş ücretlerinde güncellenme yapılması söz konusu olur.

Eğer ki kişi otoyolları kullanırken geçiş ücretlerini ödemek istemiyorsa şehirler arası yolculukta farklı geçiş yolları deneyebilir. Geçiş için ücretsiz yolları tercih ederek bu masraftan kurtulabilir. Ücretsiz yolları tercih ederek maddi olarak tasarruf etmesi mümkündür.

Şehirler arası yolları kullanan araçları özel bir geçiş sistemi üzerinden ücretlendirilir. Plaka okuma yöntemi ile yapılan bu ücretlendirmelerin düzenli şekilde ödenmesi önerilir. Otomatik olarak yapılan ücretlendirmelerin HGS üzerinden ödenmemesi durumunda nakit, banka ya da kredi kartı üzerinden ödemeyi sağlamak söz konusudur. Bahsi geçen bu ek ödeme yöntemleri ile hızlı ve kolay bir şekilde otoyol ve köprü geçiş ücretlendirmelerini ödemek mümkündür. Geçiş ücretlerinin ödenmemesi halinde araca ihlalli geçiş bildirimi uygulanır.

Otoyol zam 2024 yılında yeniden düzenlendiği görülmektedir. Yapılan bu düzenlemenin pe çok kişide otoyol ücreti hesaplama gibi işlemleri düşünmesine neden olmuştur. Yapılan otoyol ve köprü geçiş ücretlendirme düzenlemesi ile artık 15 Mayıs gününden itibaren yeni ücretlerle ödeme gerçekleşecektir.

Daha fazlası ; Dünya Sağlık Örgütü’nden Maymun Çiçeği Virüsü Acil Durumu! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com