Ekonomi

Özel Yurt Fiyatları Ev Kiralarıyla Yarışıyor: Hangi Şehirde Ne Kadar?

KYK yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından özel yurt arayışları hız kazandı. Büyükşehirlerde özel yurt fiyatları, ev kiralarıyla yarışacak seviyelere ulaşırken, bazı yurtlardaki oda fiyatları aylık 80 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. İşte şehir şehir özel yurt fiyatları...

Abone Ol

İstanbul'da Yurt Ücretleri Dudak Uçuklatıyor

Türkiye’nin en pahalı yurt ücretlerinin olduğu şehir olan İstanbul'da, özel yurtlar öğrenciler için cazip fırsatlar sunarken, fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Beşiktaş’ta bir kız yurdunda tek kişilik oda aylık 35 bin TL’den başlıyor. Ek olarakkahvaltı, elektrik, su ve internet dahil edilse de çamaşır yıkama hizmeti için ek ücret talep ediliyor. İstanbul Avcılar’da tek kişilik odalar 26-27 bin TL, iki kişilik odalar ise 19 bin 500 ila 22 bin 500 TL arasında değişiyor. Esenyurt’ta ise tek kişilik oda fiyatları 25 bin 500 TL seviyelerinde seyrediyor.

Başkent Ankara’da ise yurt ücretleri İstanbul’a kıyasla daha uygun. Tek kişilik odalar 20-25 bin TL aralığında bulunurken, iki kişilik odalar 16-20 bin TL arasında değişiyor. Birçok yurtta sabah kahvaltısı ve akşam yemeği de fiyata dahil ediliyor. Ancak çamaşır yıkamak isteyen öğrencilerin bir makine için 30-60 TL arasında bir bedel ödemesi gerekiyor.

İzmir’de Yurt Fiyatları Yükselişte

İzmir’de tek kişilik oda fiyatları 20 bin TL’den başlıyor. Şehrin özel üniversiteleri etrafındaki yurtlarda bu rakamlar aylık 40 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Kahvaltı ve akşam yemeği sunan bu yurtlar, bazen okula servis hizmeti de veriyor. Bu hizmetler bazı yurtlarda yurt ücretine dahilken, bazı yurtlarda ise ekstra ücretlendiriliyor.

Yurt ücretlerinin bu kadar yüksek olması, birçok öğrenciyi ve veliyi zorlayıcı hale getirirken, bazı bölgelerde yurt fiyatlarıyla ev kiraları arasında pek fark kalmamış durumda.