Gündem

Renault'tan Yeni Model Elektrikli Renault 5! Çok Ucuz!

Renault'tan Yeni Model Elektrikli Renault 5! Çok Ucuz! Otomobil tutkunları tarafından oldukça ilgi oluşturacak firmanın elektrikli yeni aracı uygun fiyatı ile memnuniyet oluşturacak türden... Sizlerde aracın tasarım özelliklerine göz atmak isterseniz içeriğimize hemen şimdi göz atabilirsiniz. 👇

Abone Ol

Renault, ikonik modeli Renault 5’in yeni elektrikli versiyonunu tanıttı. Otomobil sektöründe büyük bir yankı oluşturan bu yeni model, sahip olduğu tasarımı ile göz dolduruyor.

BUNA DA BAKINIZ;

Kalça Kırığı Ne Kadar Sürede İyileşir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

 Bu heyecan verici model, Clio’dan daha uygun fiyatlı olmasıyla dikkat çekiyor.

Elektrikli Renault 5 Özellikleri Neler?

Kendi içinde göz dolduran tasarım özellikleri ile kısaca Renault 5 özelliklerinden bahsetmek mümkün. Sizlerde yenilikçi ayrıntıları ile bu aracın en özel yanlarını alttaki tabloda olduğu gibi açıkça görebilirsiniz.

Motor Gücü: 150 hp (110 kW)

Tork: 245 Nm

Batarya Kapasitesi: 52 kWh

Menzil: 300 - 410 km (batarya seçeneğine bağlı)

0-100 km/sa Hızlanma: 8 saniye

Maksimum Hız: 150 km/sa

Uzunluk: 3922 mm

Genişlik: 1808 mm

Yükseklik: 1498 mm

Dingil Açıklığı: 1540 mm

Ağırlık: 1449 kg

Bagaj Hacmi: 326 litre

Lastik Ölçüleri: 185/55/18

Jant Boyutu: 18 inç

Renk Seçenekleri: Beyaz, siyah, metalik yeşil, cesur sarı, koyu mavi

Renault Yeni Model Elektrikli Renault 5 Ayrıcalıkları Neler?

Yenilikçi Tasarım ve Retro Hava

Renault 5, retro bir görünüm sunarak elektrikli süpermini segmentine farklı bir hava katmayı hedefliyor. Arka kapı kolları gizli tasarımıyla, klasik üç kapılı Renault 5 görünümüne benzerken, pratik beş kapılı yapı da sağlıyor. Farların tasarımı ise Manga çizgi roman karakterlerinden ilham alarak oluşturulmuş.

Cenevre'de Tanıtıldı

Renault 5, Şubat 2024'te Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtıldı ve ardından İngiltere yollarında kamuflajsız olarak görüntülendi.

Fiyatlandırma ve Erişilebilirlik

Fransa'da 40 kWh bataryalı versiyon için başlangıç fiyatı 25 bin Euro olarak belirlendi. Türkiye'deki fiyatların 1 milyon 150 bin TL civarında olması bekleniyor.

Akıllı Şarj Özellikleri

Renault 5, araçtan şebekeye (V2G) uyumluluğu ile elektrik tarifelerinin yüksek olduğu zamanlarda elektriği evinize geri besleyebilme özelliği sunuyor.

Renault 5’in Geleceği

Renault, 5’in, A segmentindeki elektrikli araçlarla rekabetçi olabilmesi için önemli bir adım olduğunu belirtiyor. Ayrıca, modelin uzun ömürlü olması ve yıllar içinde güncellemeler alması planlanıyor.

Daha çok; GÜNDEM HABERLERİ