Sağlık

Sepsis İyileşir mi?

Sepsis İyileşir mi? Sepsis Nasıl Tedavi Edilir? Konuya dair buna benzer bir çok özel yanıtı içine alan içeriğimiz altta olduğu gibi yerini alıyor 👇

Abone Ol

Bağışıklık sisteminin enfeksiyonlara karşı vermiş reaksiyon sonucu, Sepsis oluşmaktadır. Sepsis nedeniyle ciddi sağlık sorunları meydana gelebilir. Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler, sepsisin meydana getirdiği semptomları daha ağır şekilde yaşayabilmektedir.

Antibiyotik kullanımı ile erken dönemde teşhis edilen Sepsis, tedavi edilebilmektedir. Kanda enfeksiyon olarak da tanımlanabilecek Sepsis, bozulmuş bağışıklık sistemi, şeker hastalığı ve kronik böbrek hastalığı olan kişilere daha fazla risk oluşturmaktadır. Sepsis iyileşir mi ve tedavi yöntemlerini birlikte inceleyelim.

Sepsis Belirtileri Nelerdir?

Sepsis iyileşir mi sorusunun yanıtından önce, hastalığın belirtileri üzerinde durmak isteriz. Sepsise yol açan, bakteriler, virüsler, enfeksiyonlar ve parazitlerdir. Çeşitli enfeksiyon hastalıkları da yine sepsisin en bilindik nedenleri arasında gösterilmektedir. Sepsis belirtileri şu şekilde sıralanabilir:

·      Sürekli hissedilen enerji kaybı,

·      İdrar yolu problemleri ve yüksek ateş,

·      Hipotermi,

·      Düşük tansiyon,

·      Üşüme, titreme ve nefes darlığı,

·      Sürekli hissedilen ağrı hissi,

Yukarıda sıralanan belirtiler dışında, kişilerde sepsise sebep olan farklı semptomlar da görülebilmektedir. Kişi bu belirtileri sık sık yaşıyor ise; en kısa sürede tıbbi bir yardım almalıdır. Çünkü Sepsis tedavisinde erken teşhis oldukça önemlidir.

Sepsis Nasıl Tedavi Edilir?

Sepsis iyileşir mi sorusuna, kişinin rahatsızlığının boyutuna göre yanıt vermek daha doğru olacaktır. Çünkü erken dönem ile ileri evrelerde uygulanacak tedaviler ve iyileşme süreci farklılık gösterebilmektedir. Erken teşhis edilen sepsise, hemen yapılan doğru müdahaleler ile hastalıktan kurtulmak mümkündür.

Sepsis olan kişi, yoğun bakım ünitesinde yakın takibe alınır. Ünitede kalp ve solunum fonksiyonları kontrol altında tutulur. Sepsis iyileşir mi sorusunun, antibiyotik tedavisine kişinin verdiği yanıta göre cevaplanması gerekir. Antibiyotik tedavilerinin Sepsis üzerinde oldukça etkili olduğu bilinmektedir. Bunun için Sepsis tedavi yöntemleri genellikle antibiyotik tedavisi ile başlamaktadır.

İntravenöz sıvısı kullanımı da yine Sepsis tedavisinde önemli ve kritik bir yöntemdir. Sıvı alımından sonra, kişinin kan basıncı kontrol edilmektedir. Çeşitli sakinleştiriciler, ağrı kesiciler kullanılabilir. Nefes almakta zorluk çeken hastalar için solunumu kolaylaştıracak cihazlar kullanılır.

Sepsisten dolayı böbreklerin etkilendiği durumda ise; diyaliz gibi diğer tedavi uygulamalarından destek alınabilmektedir. Sepsisin iyileşmesi için kan akışı bozulmadan, hastalığın teşhis ve tedavi edilmesi gerekmektedir. Fazlası Kas Yırtılması Ne Kadar Sürede İyileşir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com