Gündem

SON DAKİKA Instagram'a Erişim Engeli Getirilmesine İtiraz Edildi!

Instagram'a Erişim Engeli Getirilmesine İtiraz Edildi! Instagram Ne Zaman açılacak türden sıklıkla sorgulanan başlıklara dair cevap👇

Abone Ol

Instagram'a erişim engeli getirilmesine İtiraz eden avukatlarca BTK’ya dava açıldı. Avukat Hakları Grubu tarafından kapatılmaya dair yapılan itiraz için, BTK'ya dava açıldı. BU konuda Instagram'a erişimin engellenmesi kararının durdurulmasına dair özel bir istemde bulunuldu.

Bu sebeple avukatlar aracılığı ile Instagram'a erişim engeli getirilmesine İtiraz etmek üzere Ankara İdare Mahkemesi'nde dava açıldı.

Avukatlar Grubu BTK'ye Dava Açtı!

Avukat Hakları Grubu olarak isimlendirilen ve çok sayıda avukatı temsil eden şekli ile Ankara İdare Mahkemesi'nde BTK’ye açılmış olan bu dava ile Instagram’ın kapatılmasına dair iptal talebinde bulunuldu.

Bu dava ile birlikte grup, Anayasaya göre ifade ve basın özgürlüğü hususuna göre ulusal ve uluslararası mevzuattaki maddelerine değinildi.

Instagram'a erişim engeli getirilmesine İtiraz eden bu grup, kararın iptali istemiyle açılan davaya konu olan dilekçe detayında; Anayasa Mahkemesi (AYM) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) basın özgürlüğü gibi konulara değinildi.

Dilekçe içerisinde yer almakta olan kısa ve öz ifadelere göz atıldığında ise;

"Toplumun ve devletin olumlu veya zararsız gördüğü haberlerin yanı sıra, olumsuz veya yanlış kabul edilen düşünceler ve haberlerin de serbestçe ifade edilmesi gerekir. Bireylerin bu ifadeler nedeniyle herhangi bir yaptırıma tabi tutulmayacağına dair güvence sağlanmalıdır.”

Dava dilekçesinde, aynı zamanda;

“BTK'nın Instagram üyeleri tarafından işlenen katalog suçlar nedeniyle platformu tamamen erişilemez hale getirmesi, Anayasa ile teminat altına alınmış birçok temel hakkı ihlal ettiği için hukuka aykırıdır.”

İfadelerine yer verilmiştir.

Instagram erişim engeli nasıl kalkar?

Instagram'a erişim engeli, yasal düzenlemelere uygun olarak platformun gereken düzenlemeleri yapması veya mahkeme kararlarıyla kaldırılabilir.

Instagram'a erişim engeli neden gelir?

Erişim engeli, genellikle platformda yayınlanan içeriklerin yasal düzenlemelere veya mahkeme kararlarına aykırı olması nedeniyle uygulanır.

Buna da bakın

Ayhan Bora Kaplan Kimdir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Instagram erişim sorunu nasıl çözülür?

Erişim sorununu çözmek için genellikle platformun içeriği yasal gerekliliklere uyacak şekilde düzenlemesi veya erişim engelinin kaldırılması için yasal başvurular yapılır.

BTK Instagram'a neden erişim engeli getirdi?

BTK, Instagram'a erişim engelini genellikle platformda yayımlanan içeriklerin Türk Ceza Kanunu'nda belirtilen suçlarla ilgili olduğu gerekçesiyle getirmiştir.

Daha fazlası için; Hamas Kimdir? Hamas Lideri Kimdir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com