Yaşam

Taoizm’deki Wu Wei Prensibinin Anlamı Nedir?

Taoizm’deki Wu Wei Prensibinin Anlamı Nedir? Taoizmin VUV prensibi hangisini ifade etmektedir? Wei nedir? Wu Wei tanrı mı? ve Vu vey nedir? şeklindeki özel haberimiz sizler için bugün kü yazımızda...👇

Abone Ol

Taoizm felsefesinde yer alan Wu Wei kavramı, Çince bir sözcüktür. Bununla birlikte kullanıldığı felsefi düşünceye bakıldığında, çok derin bir anlamı ifade ettiği görülmektedir.

BUNA DA BAKINIZ;

Menisküs Yırtığı Kaç Ayda İyileşir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Kısaca hareketsizlik ve durgunluk şeklinde ifade edilebilir. Ancak felsefi açıdan bakıldığında Wu Wei kavramının durarak, hiçbir şey yapmadan da bir eylem olabileceği anlamına ulaşılmaktadır.

İnsanların kendilerini doğaya dönemleri gerektiği konusunda yönlendirmeye çalışan Taoizm felsefesinde Wu Wei prensibi çok önemli bir noktadır.

Kişilerin felsefi düşünceyi anlamaları için öncelikli olarak Wu Wei prensibi anlamaları gerekmektedir. Taoizm’deki Wu Wei prensibinin anlamı nedir ve neyi ifade ettiğini birlikte inceleyelim.

Wu Wei Felsefesi Neyi Savunur?

Wu Wei felsefesi, doğada oluşan tüm olaylara herhangi bir yönlendirici tepki verilmesine karşı çıkar. İnsanların da doğanın bir parçası olduğu düşüncesini savunan Taoizm, insanların doğa ile birlikte hareket etmesi gerektiğini aktarır.

Doğanın normal haline bırakılmasını ve bu şekilde bir yönlendirme yapılmasını ise; Wu Wei prensibi ile aktarmaktadır. Bu sayede insanların yaşamları boyunca doğa ile mücadele etmede, daha fazla efor sarf etmelerinin de önüne geçilebilmektedir.

Wu Wei prensibine göre daha az çabalayan insanların daha huzurlu bir yaşam sürdükleri görülmektedir. Bunun için Taoizm felsefesi de genellikle sakinliği ve dinginliği savunmaktadır.

Taoizm’in VUV Prensibi Hangisini İfade Etmektedir?

Wu Wei, Taoizm’in en çok merak edilen prensiplerinden biridir. Taoizm felsefesinin en önemli kavramlarından biri olan Wu Wei kavramı, Lao Tzu tarafından ortaya atılmıştır. Yol olarak tasvir edilen görüşün, özünde yer alan eylem biçimine Wu Wei adı verilmektedir.

Wu Wei bir diğer tanım ile eylemsizlik eylemi olarak da açıklanabilmektedir. Wu Wei, herhangi bir şey yapmadan yapmak şeklinde de yorumlanabilmektedir.

Vu Vey Nedir?

Taoizm’in temel felsefesi olarak açıklanan hiçbir şey yapmadan bir şey yapmak tanımı, kısaca Wu Wei şeklinde ifade edilmektedir. Vu Vey şeklinde okunan Wu Wei prensibi, Tao örnek alınarak oluşturulmuştur. Bu felsefi düşünceyi destekleyen kişilerin de Tao’yu örnek olarak, onun gibi çalışması ve gayret etmesi hedeflenmektedir. Wu Wei kısaca, Tao’nun bir kanunu olarak aktarılabilir.

Daha fazla; Yaşam haberleri burada