Sağlık

Zonklayan Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Diş Ağrısına Ne İyi Gelir? Şiddetli diş ağrısını en çabuk ne geçirir? Çürük diş ağrısına ne iyi gelir? Zonklayan diş ağrısı neden olur? ve Diş ağrısı için en etkili ağrı kesici hangisi? şeklindeki bir çok soruya özel cevaplar sunuyoruz. 👇

Abone Ol

Pek çok kişinin yaşadığı en yaygın sorunlardan biri de diş ağrılarıdır. Kişinin günlük yaşama kalitesini önemli ölçüde etkileyen diş ağrıları, çok şiddetli düzeyde oluşabilir.

BUNA DA BAKINIZ;

Su Diyeti Nasıl Yapılır? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Diş ağrısına ne iyi gelir bitkisel çözümler sayesinde evde kısa sürede ağrının şiddetini azaltabilirsiniz. Diş ağrısına ne iyi gelir ve evde neler yapabileceğinizi sizler için derledik.

Diş Ağrısını Geçiren Yöntemler

Diş ağrısını geçirmek için bilindik en etkili yöntem, tuzlu su ile gargara ve sarımsak macunudur. Sarımsağın, diş ağrıları üzerinde önemli bir etkisi olduğu bilinmektedir. Karanfil yağı da özellikle çürük dişlerin sızısını ve ağrısını dindirmede çok etkilidir. Diş ağrısına ne iyi gelir doğal yöntemler ile evde ağrıyı dindirebilirsiniz. Diş ağrısını geçiren yöntemler şu şekilde sıralanabilir:

·      Dişleri fırçalamak, bölgenin rahatlamasını sağlayacaktır.

·      Oksijenli veya tuzlu ile gargara yapılması önerilir.

·      Ağrı kesici ilca içilebilir.

·      Diş ipi kullanarak, diş aralarının temizlenmesi sağlanabilir.

·      Buz kompresi, dişin ağrıyan bölgesine uygulanabilir.

·      Vanilya özü veya karanfil yağı gibi sakinleştirici etkisi olan yağlar, ağrıyan dişe uygulanabilir.

Yukarıdaki yöntemler özellikle çürükten dolayı meydana gelen ağrıların hafiflemesini sağlayacaktır. Ancak diş etlerinde veya dişlerde enfeksiyon var ise; en kısa sürede bir diş doktoruna görünülmesi gerekmektedir.

Şiddetli Diş Ağrısını En Çabuk Ne Geçirir?

Diş eti ağrısına ne iyi gelir ve şiddetli diş ağrıları için en etkili yöntem, ağrıyan bölgeye buz uygulamaktır. Tuzlu su ile gargara yapmak da diş eti ve diş ağrılarının önemli ölüde azalmasını sağlayacaktır.

Ağırı kesici ilaç almak istemeyenler için sarımsak macunu veya karanfil yağı koymak da ağrıyı kısa sürede geçirmeye yeterli olacaktır.

Çürük Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Diş ağrısına ne iyi gelir çürük dişler için en etkili yöntem, tuzlu su ile gargara yapmaktır. Bunun dışında çürük dişin olduğu bölgeye soğuk su veya buz ile kompres yapmak da bölgenin sakinleşmesini sağlayacaktır.

Doktorun önermiş olduğu ağrı kesicileri içmek, çürük dişlerin oluşturduğu sancının geçmesini sağlar. Çürük dişin olduğu bölgeye karanfil yağı sürmek de yine ağrının kısa sürede geçmesini ve şiddetinin azalmasını sağlayacaktır.

Daha fazla bilgi; En Doğru Şekilde Makarna Nasıl Yapılır? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com