7 yaş sünnet, yaklaşık olarak 10 gün sonra iyileşmektedir. Çocuklarda sünnet iyileşme süresi, 10 ile 14 gün içerisinde tamamlanmaktadır. Ancak sünnet bölgesindeki şişlik ve kızarıklık, iyileşme süresi boyunca devam edebilir. Bazı çocuklarda sünnetten sonra, iyileşme döneminde penis ucunda kanama da meydana gelebilir.

BUNA DA BAKIN;

İsmin Anlamı Nedir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Sünnetten Kaç Gün Sonra Normal Külot Giyilir?

Sünnet yaş aralığı oldukça değişkendir. 6 yaşından sonra sünnet olan çocuklar büyük çocuk kategorisi içerisine dahil edilmektedir. Bunun için 6 yaşından sonraki çocukların, sünnet operasyonu sonrasında penis başında daha fazla hassasiyet oluşabilir.

Çocuğun genel sağlık durumu ve penis başındaki hassasiyet ve şişlik durumuna göre külot giydirilmesi gerekmektedir. Ancak sünnetin hemen ardından iç çamaşırı giydirilmesi önerilmemektedir. Çocuğun ağrı duygusunu ve hassasiyetini biraz daha azaltmak için sünnet operasyonundan, en erken 7 ile 10 gün sonra iç çamaşırı giydirilmesi uygun görülmektedir.

Diyet Salata! 1 Haftada Jet Zayıflama! Diyet Salata! 1 Haftada Jet Zayıflama!

Sünnet Olan Bir Çocuğun Pipisi Kaç Günde İyileşir?

Sünnet olan çocuğun pipisi kaç günde iyileşir sorusunun yanıtının, operasyon sonrası oluşan komplikasyonlara göre yanıtlanması gerekmektedir. Özellikle her çocukta, sünnet sonrası şişlik ve hassasiyet yaygın olarak görülmektedir. Bu durum ise; cerrahi bir işlemin sonucu olarak görülmektedir.

Sünnet yarasının tam iyileşmesi için yaklaşık olarak, 4 haftalık sürenin beklenmesi gerekmektedir. Ancak sünnet operasyonunun yarasının ilk bir hafta içinde iyileşmeye başladığını da söylemek mümkündür.

Sünnet En Çabuk Nasıl İyileşir?

Sünnet en çabuk nasıl iyileşir ve yapılması gerekenleri birlikte inceleyelim. Sünnet yarası ilk bir hafta içerisinde, büyük oranda iyileşmiş olarak kabul edilir. Ancak her çocukta yaranın kabuk bağlama şekli ve süresi farklılık göstermektedir.

Sünnet bölgesindeki yaranın bakımının yapılması da iyileşme sürecini hızlandıracak en önemli etkenlerden biridir. Özellikle sünnetten sonraki ilk bir hafta süresince, ani ve sert hareketlerden kaçınılması gerekmektedir.

7 Yaş Sünnet İçin Uygun mu?

Sünnet için en uygun yaş aralığı, 7 ile 11 yaş olarak kabul edilmektedir. Ancak her çocuğun biyolojik yapısı farklı olduğu için sünnet için en uygun yaş grubunu belirtmek yanlış olabilir. Sünnet için çocuğun yaşının uygun olmadığına mutlaka uzman bir doktor karar vermelidir.

Daha fazla; SAĞLIK HABERLERİ BURADA!

Editör: Ayşe Topçu