Acıkan Doymam Susayan Kanmam Sanır Atasözünün Anlamı Nedir?

Acıkan doymam susayan kanmam sanır atasözünün anlamı nedir ve cümle içinde örnek kullanımlarını sizler için araştırdık. Atasözleri, günlük hayatta cümlelerimizin içinde sıkça yer verdiğimiz sözlerdir. Her bir atasözünün derin ve özel anlamları vardır. Kişinin içinde bulunduğu durumu daha etkili ve kısa bir şekilde ifade etmek ve özetlemek için atasözleri kullanılmaktadır.

Acıkan doymam susayan kanmam sanır atasözü de yine en sık kullanılan sözlerden biridir. Acıkan doymam susayan kanmam sanır atasözü ne anlama gelir ve kısaca açıklamasını inceleyebilirsiniz.

Acıkan Doymam Susayan Kanmam Sanır Atasözü Ne Demektir?

Acıkan doymam susayan kanmam sanır atasözü anlamı, pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Bu atasözünün doğru açıklaması, Türk Dil Kurumu’nun atasözleri sözlüğünde de detaylı bir şekilde yer almaktadır. Sizler de acıkan doymam susayan kanmam sanır atasözü anlamını öğrenerek, günlük hayatınızda bu atasözünü yerinde ve doğru bir şekilde kullanabilirsiniz.

Acıkan doymam susayan kanmam sanır atasözü, kişinin uzun süre elde edemediği bir şeye sahip olduğunda, her zaman doyumsuzluk duygusunu yaşayacağı anlamına gelmektedir. Kişi istediği şeye sahip olsa bile bu şeyin ona yetmeyeceği hissine kapılabilir. Bu durumu daha etkili bir şekilde ifade etmek için acıkan doymam susayan kanmam sanır atasözü kullanılabilir.

Acıkan Doymam Susayan Kanmam Sanır Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek?

Herhangi bir eşya, mal, para veya herhangi bir şeyi elde edemeyen bir kişi, o şeye ne kadar çok sahip olsa da yine kendisine yetmeyeceği hissine kapılır. Bu his, acıkan doymam susayan kanmam sanır atasözü ile daha vurgulu ve açık bir şekilde ifade etmektedir.

Anlam Daralması Nedir? Örnekli Gösterim! Anlam Daralması Nedir? Örnekli Gösterim!

Acıkan doymam susayan kanmam sanır atasözü TDK anlamı da yine kişinin istediği bir şeye ne kadar çok sahip olursa olsun, yine de kendisine yetmeyeceği kanısında bulunmasıdır şeklinde özetlenebilir.

Yetinmeyen ve elde ettiği, sahip olduğu şeyler ile ilgili doyumsuzluk yaşayan kişiler için kullanılan bir atasözüdür. Acıkan doymam susayan kanmam sanır sözü, genellikle elindekinden her zaman fazlasını isteyen kişiler için kullanılan bir atasözüdür.

Daha bunun gibi nice; EĞİTİM HABERLERİ BURADA!

Editör: Ayşe Topçu