Petrol Fiyatlarında Sert Düşüş

Dünyanın en büyük petrol tüketicileri olan ABD ve Çin'deki ekonomik yavaşlama, petrol talebinde bir daralma yaşanmasına neden oldu. Bu durum, küresel piyasalarda petrol fiyatlarının düşmesine yol açarken, fiyatlardaki bu gerileme, akaryakıt piyasasında da dalgalanmalara sebep oldu. Brent petrolün varil fiyatı uluslararası piyasalarda 69 dolar seviyelerine kadar geriledi.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC+ ülkeleri ise, fiyatların daha da düşmesini engellemek için ekim ayında başlaması planlanan üretim artışını erteleme kararı aldı. Bu karar, piyasadaki arz-talep dengesini koruma çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Ancak, bu erteleme bile petrol fiyatlarının sert düşüşünü engellemeye yetmedi.

Brent petrol, sadece 26 Ağustos’tan bu yana 12 dolarlık bir kayıp yaşadı ve bu düşüş, 408 TL'lik bir indirim anlamına geliyor. Aynı dönemde Batı Texas türü (WTI) ham petrol de düşüş trendini sürdürdü ve 66,06 dolar seviyelerinden işlem görmeye başladı.

Bu gelişmeler doğrultusunda, 11 Eylül 2024 Çarşamba gününden itibaren motorin fiyatlarında 1,50 TL’lik bir indirim bekleniyor. İndirimin devam etmesi ve bu düşüş trendinin süreceği yönünde beklentiler bulunuyor.

Güncel Akaryakıt Fiyatları

Akaryakıt fiyatları da bu dalgalanmalardan etkilenmiş durumda. Şu anda İstanbul, Ankara ve diğer büyük şehirlerde benzin ve motorin fiyatları şöyle:

İstanbul Avrupa yakasında benzin 43,31 TL, motorin ise 43,23 TL. Anadolu yakasında benzin 43,20 TL, motorin ise 43,18 TL seviyelerinde. Ankara'da ise benzin 43,63 TL, motorin 43,64 TL fiyatla satılıyor.

Ehliyet Yenileme İçin Son Tarih Yaklaşıyor! İşlemler Nasıl Yapılır, Hangi Belgeler Gerekir? Ehliyet Yenileme İçin Son Tarih Yaklaşıyor! İşlemler Nasıl Yapılır, Hangi Belgeler Gerekir?

Editör: Şule A.