Sahte alkollere İçişleri'nden 'Çengel' Sahte alkollere İçişleri'nden 'Çengel'

Alerji Kaşıntısına Ne İyi Gelir?

Alerji kaşıntısına ne iyi gelir? Alerjik kaşıntı yaşandığında cildin tahriş olmasını önlemek için ılık dışa girmek yardımcı olabilir. Günde düzenli şekilde uygulanan nemlendiricilerle cildin yatışması sağlanır. Doktor tarafından tavsiye edilen kaşıntı önleyici kremler ve alerji ilaçları kullanılabilir.

BUNA DA BAKIN;Evde Diş Ağrısına Ne İyi Gelir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Cildin kaşınmasına neden olan naylon ve yünlü kıyafetleri giymekten kaçınmak gerekir. Alerjik kaşıntı başladığında pamuklu ve bol giysileri tercih etmek gereklidir.

Kıyafetlerin hipoalerjenik deterjanla yıkanması alerji kaşıntısına iyi gelecek yöntemler arasında yer alır.

Vücut kaşıntısına ne iyi gelir?

Vücudun kaşınmasını önleyecek aloe vera jeli ve kalamin losyonunu kullanmak yardımcı olabilir. Bölgesel kaşıntının azaltılması için soğuk kompress uygulanabilir. Bunun beraberinde antihistaminik ilaçların kullanılması önerilir.

Alerjik duruma neden olabilecek bakım ürünü benzeri unsurların kullanımını sınırlandırmak gereklidir. Bu şekilde olabildiğince cilt alerjik tetikleyicilerden uzak durmuş olur. Ayrıca alerji durumunda kaşıntıya neden olan gıdalardan uzak durmak gereklidir.

Cildin tahriş olmaması için kaşıntı başladığı dönemlerde ağda tıraş gibi işlemlerden uzak durmak gerekir.

Alerjik Kaşıntı Nasıl Geçer Evde?

Alerji durumunda oluşan kaşıntı gidermek için soğuk kompress uygulaması yardımcı olabilir. Cilde uygulanan soğuk kompress, kan damarlarının daralmasına ve kaşıntı hissinin hafiflemesine imkan sağlar.

Kaşıntıyı önleyecek alerji durumunu ortadan kaldıracak bitki çaylarını tüketmek yardımcı olabilir rezene, adaçayı, yeşil çay gibi bitki çaylarının tüketilmesi hızlı rahatlama sağlar.

Kaşıntıya ne iyi gelir? Krem ve soğutucu jellerle bölgesel rahatlama sağlamak mümkündür. Kaşıntının geçmesi için gün aşırı ılık suda banyo yapılabilir.

Vücutta Çıkan Kaşıntılı Kabarcıklar Nasıl Geçer?

Alerjik nedenden dolayı ortaya çıkan kabarcıkların giderilmesi için doktor tarafından önerilen losyonlar kullanılabilir. Bölgenin kuru kalması ve düzenli aralıklarla ılık su ile yıkanması tavsiye edilir.

Kaşıntının ve kabarcıkların gitmesi için bol sıvı tüketilmesi gereklidir. Ayrıca alerji yapan etmenlerden uzak durulması yardımcı olabilir. Toz hayvan tüyü polen gibi durumlardan olabildiğince uzak kalmak gereklidir.

Alerjik Kaşıntıyı Ne Tetikler?

Alerjik kaşıntı, temelde bağışıklık sisteminin tehdit olarak algıladığı maddeye karşı ortaya çıkardığı bir savunma mekanizmasıdır. Toz, hayvan tüyü ve bazı gıdalar alerjik kaşıntıya neden olabilir.

Daha nice haber BURADA!

Editör: Ayşe Topçu