Arçelik Fırın Düğmeleri Ne Anlama Gelir?

Arçelik fırın düğmeleri, her modelde farklı şekilde konumlandırılabilir. Ancak fırın düğmeleri üzerindeki sembol veya simgeler genellikle aynı olduğu için kullanımda herhangi bir sorun meydana gelmez.

Buna kesin bakın;

Dinimizde Eve Karinca Girmesi Ne Anlama Gelir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Arçelik fırınlarda yer alan pervane şeklindeki düğme, fan düğmesi olarak bilinmektedir. Bu düğmenin alt ve üst çizgisi olması gerekmektedir. Fan düğmesini çalıştırdığınız zaman, sıcaklığın her yere eşit olarak dağılmasını sağlayabilirsiniz. Arçelik fırın düğmeleri ne anlama gelir ve ideal yemek pişirme derecesi ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik.

Arçelik Fırında Fan İşareti Hangisi?

81 İlde Öğretmenlere “Yeşil Bayrak Proje” Eğitimi! 81 İlde Öğretmenlere “Yeşil Bayrak Proje” Eğitimi!

Arçelik fırında fan işareti, çok kolay bir şekilde kendini göstermektedir. Ortasında pervane simgesi olan düğme, fan düğmesidir. Pervanenin alt ve üst kısmında çizgi de yer alabilir.

Fan düğmesi çalıştığında, fırının verdiği sıcaklık fırın içerisindeki her yere eşit olarak dağılacaktır. Kar tanesi şeklindeki düğmeye basıldığında ise; fırın herhangi bir ısıtma yapmayacaktır. Bu düğme sadece donmuş yiyeceklerin çözülmesini sağlar.

Fırın Alt Üst Düğmesi Hangisi?

Arçelik fırın alt üst düğmesi, fansız program şeklinde açıklanabilir. Fırınlarda hem alt hem de üst pişirme düğmesinin aktif olması demek, fırının fansız pişirme ayarında çalıştırıldığı anlamına gelmektedir.

Bazı pasta, kek ve yemek tariflerinde sadece alt üst pişirme ayarı kullanılması gerekebilir. Geleneksel fırın yemeklerinin pişirilmesinde en çok kullanılan pişirme yöntemi, alt üst pişirme yöntemidir.

Kek Hangi Ayarda Pişer Arçelik?

Kek hangi ayarda pişer Arçelik fırınlarda, düğme yerleri değişiklik gösterebilir. Arçelik ankastre fırın modellerinde keki en ideal sıcaklık seviyesinde pişirmek için 180 dereceyi tercih edebilirsiniz.

Kekin istediğiniz şekilde pişmesi ve kabarması için şeker ile yumurtanın da iyice çırpıldığından emin olmalısınız. İdeal kek pişirmek için fırının önceden ısıtılması da en önemli püf noktalardan biridir.

Fanlı Ayarda Ne Pişer?

Arçelik fırınlarda fanlı ayar sıklıkla kullanılmaktadır. Fanlı ayarlarda yemek pişirilmektedir. Ancak kurabiye ve kek gibi hamur işleri için de fanlı ayar sıklıkla tercih edilmektedir. Fanlı ayarda fırın çalışırken, buharın daha az yoğunlaşması sağlanmaktadır. Bunun için daha kıtır bir pişme isteniliyor ise mutlaka fanlı ayar tercih edilmelidir.

Arçelik Fırın Düğmeleri Ne Anlama Gelir? gibi çok daha; EĞİTİM HABERLERİ BURADA!

Editör: Ayşe Topçu