Argan Yağı Yüze Faydaları

Argan yağı yüze faydaları ve cilt bakımı üzerindeki etkileri ile bilinen doğal bir yağ türüdür. Argan yağının cilt, saç ve yüz bölgesi için düzenli olarak kullanılması gerekmektedir.

BUNA DA BAKIN; 

Aç Karnına Zeytinyağı İçmenin Faydaları - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Makarna Salatası Tarifi Makarna Salatası Tarifi

İçermiş olduğu E vitamini oranı ile cilt için çok etkili olduğu bilinmektedir. Cildin derinlemesine nemlenmesini ve beslenmesini sağlar. Argan yağı yüze faydaları ve cilt için kullanımını inceleyebilirsiniz.

Argan Yağının Etkileri Nelerdir?

Argan yağının etkileri nelerdir ve faydaları merak edilmektedir. Cildin ihtiyacı olan tüm vitamin ve mineral değerlerine sahiptir. Argan yağı faydaları şu şekilde sıralanabilir:

·      Cildin ve yüzün derinlemesine nemlenmesini sağlar.

·      Cilt kuruluklarının önüne geçer.

·      Cilt için zararlı olan serbest radikallere karşı bir koruma kalkanı oluşturur.

·      İltihap önleme etkisi vardır. Yüze uyguladığınızda, sivilce ve akne görünümünü azaltır.

·      Güneş lekeleri ve yanıklarının tedavisi için kullanılabilir.

Argan Yağı Direk Yüze Sürülür mü?

Argan yağı saç ve cilt bakımı için en çok tercih edilen doğal yağlardan biridir. Uzmanlarce bu  konuya dair en net açıklamalar ise şu şekilde: 

Argan yağı yüze direkt olarak uygulanabilmektedir. Ancak argan yağının cilt tipiniz ile uyumlu olup olmadığını belirledikten sonra kullanmanız önerilmektedir. Argan yağının aşırı ve sık aralıklar ile direkt yüzey uygulanması, tüylenme veya çeşitli alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

Argan Yağı Yüze Haftada Kaç Kez Uygulanır?

Argan yağı akne ve sivilce tedavisi için yüze uygulanabilir. Yüz bölgesini daha yumuşak ve sakin bir cilde sahip olmasını saplar. Argan yağını direkt olarak yüze uygulamak için en ideal süre haftada iki kezdir.

Arada mola vermek, hem cildin dinlenmesini hem de yağın daha hızlı etki göstermesini sağlayacaktır. Argan yağı ile birlikte argan yağı içeren yüz kremleri de birlikte kullanılabilir. Bu sayede argan yağının daha hızlı bir şekilde etki göstermesi sağlanır.

Argan Yağı Her Gün Kullanılır mı?

Argan yağı saç ve cilt için kullanılabilir. Cilt için argan yağı kullanımı her gün önerilmemektedir. Haftada birkaç kez yüz veya cilt için uygulanması yeterli olacaktır. Saç için de yine haftada bir veya iki kez argan yağının sürülmesi yeterli olacaktır.

Argan Yağı Yüze Faydaları gibi nice; YAŞAM HABERLERİ BURADA!

Editör: Ayşe Topçu