Sağlık

Arka Adale Sakatlığı Kaç Günde İyileşir?

Arka Adale Sakatlığı Kaç Günde İyileşir ve Hamstring Sakatlığı Nasıl Tedavi Edilir? konularına dair yanlış bilinen doğruları içine alan makalemiz burada 👇 iyi okumalar dileriz.

Abone Ol

Arka adale sakatlığı, Hamstring sakatlığı olarak da bilinmektedir. Genellikle koşu sporu ile ilgilenen ve zıplayan sporcularda daha yaygın olarak görülmektedir.

Bacak arkasında kas grubunda meydana gelen, zorlanmaya bağlı oluşan yırtılma, arka adale sakatlığı olarak tanımlanır. Arka adale kaslarında yırtılamadan dolayı hareket kısıtlılığı ile kendini göstermektedir.

Kasta zorlanma sonrası ağrı ve şişlik gibi semptomlarla kendini belli eder. Hamstring kas grubu, uyluk bölümünün arka kısmında yer alan kaslara verilen addır. Uyluk arkasında bulunan 3 farklı tipteki kas türünde meydana gelen sakatlıklar, arka adale sakatlığı olarak bilinmektedir.

Arka adale sakalığı kaç günde iyileşir sorusunun kritik yanıtı, sakatlığın erken teşhis edilmesidir. Erken teşhis arka adale sakatlığının hem iyileşme sürecini kısaltır, hem de tekrarlama riskini azaltmaktadır.

Hamstring Sakatlığı Nasıl Tedavi Edilir?

Dahası:Google

Arka adale sakatlığının tedavi sürecinde, kasları kontrol altında tutmak oldukça önemlidir. Tedavi döneminde genellikle cerrahi bir yönteme gerek kalmamaktadır. Çok şiddetli bir yaralanmada, kasların da güçsüzleşmesinden dolayı rehabilitasyon tedavi yöntemleri uygulanabilir.

Arka adale sakatlığında ödemin ve ağrının hafifletilmesi için buz uygulaması yapılmalıdır. Sakatlığın meydana geldiği bölgeye, 1’er saat aralıklar ile ve bölgeye 10-15 dakikalık süreler boyunca buz uygulaması yapılabilir. Spora ara verilmesi ve germe hareketlerinin yapılmaması iyileşme sürecinin kısaltılmasına yardımcı olur.

Buna da bakınız

3 Basamak Yoğun Bakım Hastası İyileşir mi? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Arka adale çekmesi sonrasında kişi çok şiddetli ağrı yaşıyor ise; doktor kontrolünde çeşitli ağrı kesiciler de kullanılabilmektedir. Arka adale sakatlığı tedavisi için hızlı iyileşme sürecini destekleyici hiperbolik oksijen tedavi yöntemi de uygulanabilir.

Arka adale sakatlığı sonrasında tek bacakta yaralanma meydana gelmiş ise; dize baskı yapmaması için koltuk değneği kullanımı ile bacağın desteklenmesini sağlanabilir.