Beyaz halı kullanımı oldukça zordur. Her ne kadar dekorasyonu zenginleştiren ve oldukça şık duran bir yapısı olsa da temizliği ve bakımında dikkatli olunması gerekmektedir.

Günlük yaşamda beyaz halı kullanımında bazen zorlu lekeler ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Özellikle beyaz halı kullanımında en sık yaşanan sorunlardan birisi de çay lekesidir. Beyaz halıdan çay lekesi nasıl çıkar ve leke çıkartmak için kullanabileceğiniz en etkili yöntemleri sizler için derledik.

Halıdan Çay Lekesini Çıkartmak İçin En Basit Yöntem

Eve Peygamber Devesi Girmesi Ne Anlama Gelir? Eve Peygamber Devesi Girmesi Ne Anlama Gelir?

Beyaz halıdan çay lekesini çıkartmak için kullanabileceğiniz en basit ve etkili yöntem, limon suyudur. Çay dökülen yerin üzerine limon suyunu sıkarak, lekenin dağılmasının önüne geçilebilir.

Nemli ve temiz bir bez yardımı ile limon suyunu bastırarak, lekenin çıkmasını sağlayabilirsiniz. Mucizevi şekilde beyaz halıdan çay lekesini çıkartmış olduğunuzu göreceksiniz. Bu yöntemi sadece beyaz halı için değil, kıyafetleriniz için de tercih edebilirsiniz.

Kabartma Tozu İle Halıdan Çay Lekesi Nasıl Çıkar?

Beyaz halıdan çay lekesi nasıl çıkar sorusu için en etkili ve basit yöntemleri sizlerle paylaşmak isteriz. Kabartma tozu, beyaz halı temizliğinde pek çok kişinin kullandığı etkili bir yöntemdir. Kabartma tozu ev temizliğinde de kullanabileceğiniz en sağlıklı maddelerden biridir. Çay dökülen halının üzerini, çayın dağılmaması için bez yardımı ile kurumalısınız.

Buna da bakın

Acun Ilıcalı'nın Yeni Karısı Ayça Çağla Altunkaya Kimdir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Ardından iki kaşık karbonatı çay lekesinin üzerine serpin. Burada lekenin büyüklüğüne göre karbonatın miktarını artırabilirsiniz. Halının en diplerine kadar inmiş olan lekenin, kalıcı olarak giderilmesi için karbonatı bir gün bekletmeniz önerilmektedir. Ilık bir bez yardımı ile karbonatlı bölgeyi silerek, temizleyin. Ardından yine temiz ve nemli bir bez ile kurulabilirsiniz.

Sirke Kullanarak Halıdan Çay Lekesi Nasıl Çıkar?

Sirke, ev temizliğinde yaygın olarak kullanılan malzemelerden biridir. Beyaz halıdan çay lekesi çıkartmak için sirke kullanabilirsiniz. Sirkeyi direkt olarak halıya uygulamamalısınız.

Lekenin büyüklüğüne göre sirkeyi, yeterli miktarda su ile karıştırmanız gerekmektedir. Ardından çay lekesinin üzerine bu suyu sıkarak, lekenin hemen çözülmeye başladığını görebilirsiniz. Temiz ve nemli bir bez ile lekeyi çıkartabilirsiniz.

Daha fazla bilgi; Kesin İzlenmesi Gereken Ürpertici Korku Filmleri Listesi Yayınlandı! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Editör: Ayşe Topçu