Bilaxten İlacı Ne İşe Yarar? Bilaxten ilacı mevsimsel geçişlerde yaşanan alerjik nezlenin tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Saman nezlesi başta olmak üzere rinit ve alerjik belirtilerin tedavisinde kullanılır.

Reçete ile satılan ve ağızdan bir miktar su ile alınan ilaç beyaz tablet formundadır.

Antihistaminik ilaç grubuna giren Bilaxten, mevsim geçişlerinde meydana gelen alerjik nezleleri  semptomlarını rahatlatmak için kullanılır.

Göz bölgesinde sulanma ve kızarma, kaşıntı hapşırma ve şiddetli burun tıkanıklığı gibi semptomların şiddetini azaltan etkili bir ilaçtır. Ayrıca cilt bölgesinde bulunan döküntülerin tedavisinde ve kaşıntının giderilmesinde etkilidir. Ürtiker veya kurdeşen gibi deri hastalıklarının tedavisinde kullanılır.

Bilaxten kaşıntıya iyi gelir mi? Bilaxten bölgesel kaşıntının anlık olarak giderilmesine yardımcı olup uzun süreli tedavilerde kullanılır. Hastalığın tedavisinde uzun süreli bir rahatlama için doktorun önerdiği günlük dozu düzenli şekilde kullanmak gerekir. Reçete edilen ilacın kullanım sıklığı konusunda doktorun önerdiği günlük tozu tüketmek tedavinin etkisini arttırır. İlacı kullanıp esnasında beklenmeyen bir etki görüldüğünde en yakın sağlık kuruluşuna gitmek gerekir.

Bilaxten Nedir Ve Ne İçin Kullanılır?

Bilaxten mevsim geçişlerinde alerjik olarak meydana gelen nezlenin tedavisinde kullanılır. Saman nezlesi ve rinit gibi sağlık problemlerinin tedavisinde etkili bir ilaçtır.

Bilaxten 20 mg ne için kullanılır?  Kaşıntı, deri döküntüsü, burun akıntısı hapşırma ve burun bölgesinde yanma gibi semptomların hafifletilmesine yardımcı olur.

Bilaxten yan etkileri aşağıda maddeler halinde yer alır.

Kiloya Göre Diyet Listesi! Kiloya Göre Diyet Listesi!

·      Şiddetli baş ağrısı ve aşırı uygulama hali

·      Hazımsızlık sorunu bulantı ve kusma

·      İdrar yolu enfeksiyonu

·      İshal

·      Deri döküntüsü ve ciltte kaşıntı

·      Solunum yetmezliği ve ciltte kabarma, kızarıklık

Yukarıda bahsi geçen yan etkilerin kişilerde kalıcı olarak etki etmediğini söylemek mümkündür. Çoğu zaman bahsi geçen bu yan etkiler geçici olabilir. Fakat yan etkilerden herhangi birinde şiddetli bir durum söz konusu ise en yakın sağlık kuruluşuna gitmek önceliklidir. Özellikle Cilt bölgesinde yoğun kaşıntı kabarıklık varsa ve kişi ihtiyaç duyulur.

Bilaxten günde 2 kez kullanılır mı? Doktor kontrolünde kullanılan ilacın günde bir kez alınması uygun olur. Fakat doktorun tedavi sıklığına bağlı olarak günlük kullanımda alınan doz farklılık gösterebilir.

Bilaxten İlacı Ne İşe Yarar? şeklinde nice; Sağlık haberleri burada!

Editör: Ayşe Topçu