Sağlık

Brufen İlacı Ne İşe Yarar? Antibiyotik mi Ağrı Kesici mi?

Brufen İlacı Ne İşe Yarar? Brufen 600 mg ağrı kesici mi? Brufen iltihaba iyi gelir mi? Brufen 400 mg antibiyotik mi? ve Brufen boğaz ağrısına iyi gelir mi? şeklinde en çok soru aldığımız başlıkları derleyerek bu özel haberimizi oluşturduk👇

Abone Ol

Brufen İlacı Ne İşe Yarar? Brufen bir çeşit ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçtır. Ayrıca romatizmal hastalıklarda görülen semptomların tedavisinde ve adet ağrısında kullanılır.

İçerdiği maddeler sayesinde iltihap giderici özelliği bulunur. Bununla beraber hafif ve orta şiddetli ağrıların giderilmesi ve kas iskelet ağrılarının tedavisinde kullanılır.

Brufen yan etkileri gözlemlendiğinde hazımsızlık, bağırsak bölgesinde şişkinlik ve gaz, mide bulantısı gibi semptomlar en sık görülen yan etkilerdir.

Brufen adet ağrısına iyi gelir mi? Ağrının hafiflemesine yardımcı olan Brufen ilacı hafif ve orta şiddetli adet ağrıları için de kullanılan bir ilaçtır.

Brufen İlacı Ne İçin Kullanılır?

İbuprofen etkin maddesine sahip olup 400 mg, 600 mg ve 800 miligramlık yavaş salınımını tablet formundadır. İçildikten sonra yaklaşık 30 dakika içerisinde etkisini gösteren ilacı kullanım alanları aşağıda maddeler halinde yer alır.

·      Herhangi bir cerrahi operasyon sonrasında oluşacak ağrılarda,

·      Hafif ve orta dereceli ağrı ve ateşlerde,

·      Kasık bölgesinde oluşan kramplar ve adet ağrılarında,

·      Kaza ve sakatlanma sonrasında oluşan kemik ve kas ağrılarında,

·      Gut hastalığının oluşması ile birlikte semptom olarak belirlenen eklem iltihaplarında,

·      Eklemlere etki eden romatizmal hastalıkların neden olmuş olduğu yangı ağrı ve acı gibi semptomların hafifletilmesinde kullanılır.

Brufen 400 Mg Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Brufen 400 mg film tablet çeşitli eklem ağrılarında cerrahi operasyondan sonra oluşan ağrılar da ve kaza sonrasında meydana gelen kemik ve kas ağrılarında kullanılır. Ayrıca diş iltihabının oluşmasıyla meydana gelen bölgede şişliğin azaltılması için doktor tarafından önerilebilir.

Brufen 600 mg günde kaç kere kullanılır? Rahatsızlığın mevcut durumu ve doktorun tedavi yöntemine bağlı olarak 3 farklı dozda ilaç verilebilir. Doktor tavsiyesi şu yönde: 

Brufen 600 mg tablet günde 3 kere tok karnına kullanılır.  Tabletlerin bol su ile yutulması gerekir.

Ağrı kesici etkisi olduğundan dolayı en uygun kullanım dozu 6 saatte bir şeklindedir. Ateş düşürücü etki için 4 ile 6 saatte bir kullanılabilir.

İlacın kullanımı ile birlikte baş gösteren yan etkilerin kontrol altına alınması ve aza indirilmesi için en düşük dozda ve kısa süre ile kullanmak daha uygun olabilir.

 

 Brufen İlacı Ne İşe Yarar? gibi nice: SAĞLIK HABERLERİ BURADA!