Sağlık

Brus İlacı Ne İşe Yarar?

Brus İlacı Ne İşe Yarar? Brus ne kadar sürede etki eder? Buscopan ne ilacı ne işe yarar? ve Brus hangi grupta? olan ilaçtır şeklinde sayısız özel cevap haberimizde. Siz de keşfetin 👇

Abone Ol

Brus İlacı Ne İşe Yarar?

Brus İlacı Ne İşe Yarar? Brus ilaç 6 yaşından küçük çocuklar için kullanılan bir ateş düşürücü ve iltihap giderici ilaçtır. Yüksek ateşin düşürülmesi ve enfeksiyonun giderilmesi amacıyla kullanılır. Kullanım öncesi mutlaka doktora danışılması önemlidir.

Bruce ilacı hem yetişkinler hem çocuklar için uygundur. İlaç rahatsızlığa bağlı gelişen ağrının şişliğin ve iltihabın giderilmesine yardımcı olur. Vücutta oluşan inflamasyonun yani iltihabın sebep olduğu semptomu rahatlatır.

Brus şurup ne için kullanılır? Pediatrik şurup kategorisine giren brus 6 ay ve üzeri çocuklarda hafif ve orta derecede bulunan ağrının ve ateşin düşürülmesine yardımcı olan ilaçtır. Ayrıca çocukluk çağında bulunan romatizmam eklem ağrıları ve problemlerinde tercih edilir.

Brus şurup ağrı kesici mi? Ağrı kesici kategorisine giren ayrıca ateşin düşürülmesine de yardımcı olan ilaç eklem ağrılarına da iyi gelir.

Brus ateş düşürücü ilacının en yaygın bulunan yan etkileri kramp şişkinlik karın ağrısı ve mide bölgesinde yanma şeklindedir. Buna bağlı olarak hafif şekilde gözlemlenen yan etkiler aşağıda maddeler halinde yer alır. Bahsi geçen yan etkiler kişiden kişiye göre değişiklik  gösterebilir.

·      Uyku bozukluğu ve aşırı uygulama hali

·      Astım ve nefes almada zorluk

·      Alerjik reaksiyonlar

·      Deride meydana gelen kızarıklık ve kaşıntı

·      Halsizlik yorgunluk

·      Baş ağrısı

Brus Şurup Ne İçin Kullanılır?

Bruce şurup pediatrik şurup kategorisinde yer alan iltihap giderici ve ağrı kesici ilaçtır. İlaç su ile kullanılır. Ayrıca yemeklerden birkaç saat önce ya da sonra alınması tavsiye edilir.

Yetişkinler ve çocuklar için uygun olan ilacın günlük kullanım ölçüleri aşağıda maddeler halinde yer alır.

·      6 ila 1 yaş arasında olan çocuklar için günde 3 defa olmak kaydıyla 2,5 ml kullanılması uygundur.  

·      1 ile 2 yaş aralığında olan çocuklar için günde 3 ila 4 defa 2,5 ml kullanılması uygundur.

·      3 ile 7 yaş arasındaki çocuklar için günde 3-4 defa 5 ml kullanılması uygundur.

·      8 ile 12 yaş aralığında bulunan çocuklar için günde 3-4 defa 10 ml kullanılması uygundur.

·      Yetişkinler için uygun olan ilgili miktar günde 3 defa olmak kaydıyla toplamda 1200 ile 1800 mg kullanılması uygundur. Bahsi geçen bu doz günde 4 ile 6 ölçeğe bölünmesi gerekir.

Daha nice; SAĞLIK HABERLERİ