Burun ameliyatından kaç gün sonra normal hayata dönülür? ve burnun şeklini ne zaman aldığını açıklamamızda bulabilirsiniz. Estetik ameliyatının hemen sonrasında, iyileşme süreci de başlamaktadır. Göz çevresinde şişlik ve morluklar, burun estetiği sonrası yaygın olarak görülmektedir.

BUNA DA BAKINIZ; 

Diyet Salata! 1 Haftada Jet Zayıflama! Diyet Salata! 1 Haftada Jet Zayıflama!

Burun Ameliyatı Kaç Günde İyileşir? Burun ameliyatı sonrası ne yapılmaz? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

İlk pansumanın ardından, burun bölgesindeki şişliklerin ve ödemin büyük ölçüde inmesi beklenmektedir. Burun estetiği sonrası tam iyileşme ve burnun tam şeklini alması ise; 1 ile 2 yılı bulabilmektedir.

Burun Estetiği Sonrası Kaç Gün Dinlenmeli?

Burun estetiği sonrası kaç gün dinlenmeli ve neler yapılmalı sorusu merak konusudur. Burun estetiği ameliyatı sonrasında ilk 1 hafta içerisinde uçak yolculuğu önerilmemektedir. Bununla birlikte hastanın pansuman günlerini aksatmaması gerekmektedir. İlk pansuman, ameliyatın ardından 1. gündür. Bir hafta sonra ikinci pansuman yapılmaktadır.

Burun estetiği sonrası ilk 48 saat, hastanın dinlenmesi gerekmektedir. Ayrıca yanak ve alın bölgesine saatte bir ve 10’ar dakika olacak şekilde buz kompresi yapılması önerilmektedir. Ameliyatın ardından buz uygulaması, şişlik ve morlukların azalması için etkili olacaktır.

Burun Estetiği 2 Haftada İyileşir mi?

Burun estetiği kaç günde iyileşir diye merak ediyorsanız açıklamamıza devam edebilirsiniz. Burun estetiği iyileşme süresi, her kişide farklıdır. Yapılan estetik ameliyatın boyutu ve hastanın yaşı, genel sağlık durumu, iyileşme süresini yakından etkilemektedir.

Morlukların ve şişliklerin inme süresi ile birlikte kişinin günlük aktivitelerine dönmesi beklenmektedir. Ancak burun estetiği iyileşme süresi, ortalama olarak birkaç ayı bulabilmektedir.

Burun Estetiği Sonrası Burun Ne Zaman Sağlam Olur?

Burun estetiği sonrası burun yapısının tam iyileşmesi süresi, birkaç ayı bulabilmektedir. Birkaç ay sonra burun dokularının yerine oturması ve burnun şekil alması beklenmektedir.

Bununla birlikte burun estetiği sonrası şişliklerin ve morlukların geçmesi de birkaç haftayı bulabilir. İyileşme süresi içerisinde burun şeklini almaya başladığı için daha net bir görüntü ortaya çıkar.

Burun Ameliyatı Sonrası Ne Yapılmaz?

Burun ameliyatı sonrası burun bölgesinin zarar görmemesi için fiziksel aktivitelerden kaçınılması gerekmektedir. Ameliyatın ardından en az 2 hafta boyunca spor yapılaması gerekmektedir. Bununla birlikte ilk bir hafta boyunca aşırı mimik hareketlerinden kaçınılması önerilmektedir.

Burun ameliyatından kaç gün sonra normal hayata dönülür? şeklinde farklı bilgiler; Kan Kanserinin İlk Belirtisi Nedir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Editör: Ayşe Topçu